'Bebeğimizi öldürdünüz'

Doğum yapması gereken kadın, hastanede doktor olmayınca sabaha kadar bekletildi. Gecikmeden dolayı anne karnında dışkısını yiyen ve bu nedenle akciğerinde enfenksiyon oluşan bebek öldü.

Neslihan KESKİN

İstanbul’da beyaz eşya tamircisi Ahmet Uymaz (38) ile ev hanımı Aylin Uymaz (32) çifti, 20 gün kuvözde kalan bebeklerinin ölümüne sebebiyet vermekle suçladığı özel hastaneye dava açtı. İddiaya göre, birinci çocuğunu sezaryenle dünyaya getirdiği için ikinci bebeğin doğumunun da aynı olacağı söylenen Aylin Uymaz’ın 4 Temmuz 2018 akşamı doğum sancıları başladı. Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yer olmadığı için Gaziosmanpaşa’daki bir özel hastaneye sevk edildi. Derhal sezaryen ameliyata alınması gereken genç kadının, doktor olmadığı gerekçesiyle sabah saat 09.30’a kadar bekletildiği ileri sürüldü. Çift dava dilekçesinde, “O gece sabaha kadar hastanedeki sorumlulara doktorun gelmesi için resmen yalvardık. Ancak, doktor çağırılmadan serum takıldı” ifadesini kullandı. 

Manevi yıkım için 113 bin TL tazminat

Aylin Uymaz’ın dünyaya getirdiği 2 kilo 520 gram ağırlığındaki bebeği, 20 gün kuvözde kaldı. 26 Temmuz 2018 günü hayatını kaybeden bebeğin, geç sezaryen nedeniyle anne karnında yaptığı dışkısını yuttuğu, bu nedenle de akciğerlerinde enfeksiyon oluştuğu iddia edildi. İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak hastane yönetimiyle çalışanlarından şikayetçi olan çift, 110 bin lira manevi, 3 bin lira da maddi olmak üzere toplam 113 bin lira tazminat talep etti. Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi