Bebeği öldüren aşırı doz için 2 doktora hapis! Başsağlığı dilemediler, indirim yok

Solunum yetmezliği çeken 6 aylık Miray bebeğin ölümüyle ilgili iki doktora hapis cezası verildi. ‘Taksirle adam öldürmek'ten suçlu bulunan Nurettin K. ve Elvis K.'ya iyi hal indirimi uygulanmadı, ceza ertelenmedi. Bebeklerinin ölümünün ardından 7 yıldır hukuk mücadelesi veren Türkan Ailesi, karar sonrası gözyaşlarına boğuldu.

AA

İstanbul'da 7 yıl önce özel hastanede vücuduna aşırı doz ilaç verildiği iddia edilen 6 aylık Miray Türkkan'ın ölümüne ilişkin açılan davada yargılanan iki doktorun cezası belli oldu. Miray'ın annesi Nurcan Türkan, "Biri bilgisiz, biri sorumsuzdu. Çocuğumuzu hataları yüzünden kaybettik" dedi.

GÜVENİ BOŞA ÇIKARDILAR

Tutuksuz sanıklardan Nurettin Onur K., "Bebeğin ağır bir kalp yetmezliği, bilinmeyen bir metabolik hastalığı vardı" diyerek ihmal suçlamasını reddetti. Dr. K. ile diğer sanık doktor Elvis K., 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme verdiği kararda, sanıkların doktor sıfatı taşımasına rağmen kendilerine bu sıfatlarından dolayı duyulan güveni boşa çıkardıklarını belirtti.

Bebeklerini kaybeden Nurcan ve Şahin Türkan çifti adliyeden ağlayarak ayrıldı.

BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİLER, İNDİRİM YOK!

Mahkeme sanıkların Miray bebeğin ailesine bu zamana kadar başsağlığı dilemedikleri, arayıp sormadıkları için cezada indirim uygulamadı. Doktorların 5 ay süreyle doktorluk görevlerini yapmalarına da yasak getirildi.