Kurban Bayramı'na özel kavurma nasıl yapılır?

Bayram namazlarının kılınmasının ardından kurban ibadeti yerine getirilecek. Öğle ya da akşam yemeğine et kavurma yapmak isteyen birçok vatandaş bulunuyor.

Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezlerinden olan kavurma, pratik bir şekilde yapılıyor. Hem göz doyurucu hem lezzetli olan kavurma yapımından etin iyi pişmesi gerekiyor. Bu akşam birçok evin mutfağında pişecek olan kavurma tarifini sizler için hazırladık.

KAVURMANIN PÜF NOKTALARI

Kavurmanın en önemli püf noktası kavurmaya kesinlikle su katmamaktır. Etlerin kendi suyu ile pişmesi gerekmektedir.

Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir.

KAVURMA MALZEMELERİ NELERDİR?

  1. 1 kilogram dana kuşbaşı
  2. 1 baş orta büyüklükte kuru soğan
  3. 3 ya da 4 diş sarımsak
  4. Bir miktar sıvı yağ