Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı nasıl kılınır, Bayram namazı kaç rekattır nasıl niyet edilir (Namaz saatleri) Bayram namazına gidecek olan milyonlarca Müslüman Bayram namazının nasıl kılındığını ve kaç rekattan oluştuğunu merak ediyor.

Bayram namazı nasıl kılınır, Bayram namazı kaç rekattır nasıl niyet edilir (Namaz saatleri) Bayram namazı ile vakit namazları arasında farklar vardır. Bayram namazı 2 rekat kılınır 9 tekbir yapılır 5 tanesi 1. rekatta 4 tanesi 2. rekatta yapılır. Bayram namazı sabah namazından 50 dakika sonra kılınan namazdır. 

EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ramazan Bayramı namazı kılınışı

Bayram namazına, allahuekber "Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan (Ramazan veya Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama." denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve "Sübhaneke" duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (1) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" (2) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" (3) diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır..

Ardından 2. rek'âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (1) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (2) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" (3) diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılırak namaz bitirilir.

Sonra, imam minber'e çıkarak "Bayram hutbesi" ni okur. Sonra, dua edilir.

Bayram sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar Müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir. Bayramlar, Allah'ın mü'min kullarına birer ziyafet günleridir.

Bayram sabahı erkenden kalkmalı, yıkanıp temizlenmeli, en iyi ve temiz elbiseleri giyerek güzel kokular sürünmelidir.

Yılda iki dini bayramımız vardır:

1) Ramazan Bayramı.

2) Kurban Bayramı,

Cuma namazı farz olan kimselere, bayram namazlarını kılmak vaciptir. Bayram namazı iki rekattır. Cemaatle kılınır. Bayram namazlarında ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. Cuma hutbesi ise farzdır, namazdan önce okunur.

Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da bu yıl bayram namazı saat 06:17'de, Ankara'da 06:04, İzmir'de 06:31'de, Diyarbakır'da 05:40, Edirne'de ise 06:25 olarak belirlendi.

İstanbul Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:17 

Ankara Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:04 
İzmir Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:31 
Kocaeli Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:14 
Bursa Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:19 
Balıkesir Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:25 
Erzurum Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:31 
Samsun Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:47 
Adana Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:02 
Mersin Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:05 
Antalya Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:21 
Konya Ramazan Bayramı namaz vakti :06:11 
Kayseri Ramazan Bayramı namaz vakti :05:57 
Diyarbakır Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:40 
Tekirdağ Ramazan Bayramı namaz vakti : 06:23 
Sivas Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:48 
Şanlıurfa Ramazan Bayramı namaz vakti : 05:47