Kurban Bayramı namazı kılınacak mı, son durum nedir?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle bayram namazları kılınmamıştı. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, vatandaşlar bayram namazlarını eda edecek. Bayram namazının kılınıp kılınamayacağı hakkında açıklamayı, Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor.

Her yıl bayram namazları, cemaat ile beraber kılınıyor. Bu sene dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası Ramazan Bayramı'nda, bayram namazı kılınmamıştı. Kurban Bayramı'na sayılı gün kala bayram namazı hakkında açıklamanın Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılması bekleniyor.

BAYRAM NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bayram namazları hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Fakat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayram namazları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Bayram namazı açık alanda ve mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları ise şu şekilde;

-Bayramda memleketine gidecek olanlar, trafik yoğunluğuna kalmadan yola çıkmalı. Taşıtlarda kalabalık olmamalı, tedbirlere uyulabilmelidir.

– Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir.

– Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır.

KURBAN BAYRAMI NAMAZI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı namazı, bayramın ilk günü kılınıyor. Bayram namazı kılınırsa 31 Temmuz sabahı güneş doğduktan kısa bir süre sonra eda edilecek.