Başsavcı ve avukat arasında ‘lavabo' kavgası

Kaş Adliyesi'nde başsavcı ile avukat arasında, ‘tuvalet' tartışması yaşandı. Avukat, polis tarafından dışarıya atıldı.

DHA

Antalya'nın Kaş Adliyesi'nde personele ait tuvaleti kullanan Avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tartışma çıktı. Tüzel'in iddiasına göre başsavcının koruma polisi tarafından zorla dışarıya çıkarıldı. Tüzen, hazırladığı tutanakta olayı şöyle anlattı:

'BURAYI KULLANAMAZSIN'

"Baro odasında bulunan tuvaletin anahtarını alarak adliye personelinin ve avukatların sürekli kullandığı tuvalete gittim. O sırada içeri giren Feyzoğlu, bana dönerek, 'Beyefendi burası personel tuvaleti aşağıda tuvalet var' dedi ve çıkmamı istedi. Ben de, 'Avukatım, yıllardır bu tuvaleti bizler kullanırız' dedim. Kendisi 'Başsavcıyım ve bu tuvaleti kullanmana izin vermiyorum. Çık dışarıya' dedi. Koruma polisini çağırdı ve polis beni zorla dışarıya çıkardı."

GÖRÜNTÜLER HSK'DA

Başsavcı ise hazırladığı tutanak ve koridoru gören kamera görüntülerini Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdi. Feyzoğlu, tuvaletin personel, hakim ve savcılara ait olduğu, şahsı tanımadığını, bir anda arkasında görünce tamamen güvenlik kaygısıyla sorduğunu ve kendisine 'sen kimsin'ler ve benzeri ifadeler kullanıldığını dile getirdi.