Başkentray biletleri kaç para öğrenci tam ne kadar Başkentray güzergahı durakları nedir?

520 bin yolcuya hizmet verecek olan başkentray 11 duraktan geçiyor. İlk durak Sincan son durak ise Kayaş oldu. Başkentray'da Ankarakart geçerli olacak. Ankarakart'ın tek biniş fiyatı öğrenci için 1,75 lira, tam için de 2,5 lira olacak. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Başkentray Projesi kapsamında Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi. Başkentray, başlangıçta 15 dakikada bir, ilerleyen zamanda ise 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 520 bin yolcuya hizmet verecek. Merak ettiklerinize haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. Sincan, Lale, Elvankent, YHT Eryaman Gar, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Kurtuluş, Cebeci, Mamak ve Kayaş istasyonlarında yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kapalı ticari alanlar oluşturuldu. Başkentray'ın Yenişehir İstasyonu'ndan Kızılay Metrosu'na, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarından Ankaray'a yolcu aktarması mümkün olacak.

Başkentray durakları hangisi, Başkentray nerelerde duruyor, durak sayısı kaç Başkantray bilet fiyatları öğrenci ve tam ne kadar oldu? Ankarıların hizmetine sunulan Başkentray 12 Nisan'da Erdoğan'ın açılışıyla hizmete girdi. 24 Nisan'a kadar ücretsiz olacak Başkentray'da toplam durak sayısı 11. İlk durak Sincan son durak ise Kayaş olarak belirlendi. Ankara'yı bir baştan diğer başa kadar dolanan Başkentray'da günde ortalama 520 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Başkentray'da Ankarakart geçerli olacak. Ankarakart'ın tek biniş fiyatı öğrenci için 1,75 lira, tam için de 2,5 lira. Başkentray Projesi kapsamında Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi. Başkentray, başlangıçta 15 dakikada bir, ilerleyen zamanda ise 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 520 bin yolcuya hizmet verecek. Proje kapsamında tamamı engelli vatandaşların kullanımına uygun projelendirilen bir YHT gar ve 23 banliyö istasyonunun yapımı da tamamlandı.

BAŞKENTRAY DURAKLARI

Sincan'dan başlayarak Kayaş'a kadar 3 olan hatta, banliyö, YHT ve ana hat trenlerinin birlikte çalıştıklarını dile getiren Arslan, şöyle devam etti: "Bugün itibarıyla Sincan'dan Behiçbey'e kadar 5 hatta çıkarmış oluyoruz. Behiçbey'den Ankara merkeze yani YHT Garı'nın olduğu yere kadar 6 hatta çıkarıyoruz. Ankara YHT Garı'ndan Kayaş'a kadar 4 hatta çıkardık. İki hattı Sincan'dan Kayaş'a kesintisiz banliyö trenlerimiz kullanacak. Diğer iki hattı, Ankara'dan Sincan'a YHT'ler, bir hattı da ana hat konvansiyonel trenlerimiz kullanacak. Ankara Garı'ndan Kayaş istikametine ise konvansiyonel trenlerimiz, aynı zamanda YHT'lere hizmet eden iki hattı kullanacak. Biz, hattı Ankara'dan Kayaş'a 4 hatta, Ankara'dan Behiçbey'e 6 hatta, Behiçbey'den Sincan'a 5 hatta çıkardık. Böylece 36 kilometre olan hattı 156 kilometrelik raylı sistem döşeyerek, çok daha konforlu, kaliteli hale getirdik."

Hattın Kayaş'tan Sincan'a 23 dakika sürdüğünü dile getiren Arslan, işletme döneminde 23 istasyondaki durma, yolcu alma, kalkma süreleri de hesaba katıldığında 1 saatten fazla süren Kayaş-Sincan hattının 48-49 dakikaya düşeceğini bildirdi. Arslan, YHT'lerin 20 dakika süren Ankara'dan Sincan çıkışına kadarki mesafenin 11 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Arslan, 15 Mart'ta Eryaman YHT Garı'nın hizmete açılacağını belirterek, hem banliyö hem de YHT yolcularına burada hizmet verileceğini bildirdi.

YHT'lerin bugün bir hattı kullanırken, 15 Mart itibarıyla iki hattı birden kullanabilir hale geleceklerini ifade eden Arslan, söz konusu tarih itibarıyla YHT'lerin hem daha kısa sürede hem de daha konforlu ortamda hizmet vereceklerini söyledi.

Sincan, Lale, Elvankent, YHT Eryaman Gar, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Kurtuluş, Cebeci, Mamak ve Kayaş istasyonlarında yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kapalı ticari alanlar oluşturuldu. Başkentray'ın Yenişehir İstasyonu'ndan Kızılay Metrosu'na, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarından Ankaray'a yolcu aktarması mümkün olacak.

BAŞKENTRAY BİLET FİYATLARI

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma kartı Ankarakart, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete girecek olan banliyö tren hattı Başkentray'da eş zamanlı olarak kullanılmaya başlanacak. Sincan-Kayaş arasında günlük 520 bin yolcu taşıması öngörülen Başkentray'da, Ankarakart'ın tek biniş fiyatı öğrenci için 1,75 TL, tam için de 2,5 TL olacak. Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları otobüs, metro ve Ankaray'ın yanı sıra özel toplu taşıma araçlarında kullanılan Ankarakart'ın, Başkentray sisteminde de geçerli olmasıyla birlikte başkentte tek kartla ulaşım için bir adım daha atılmış olacak. Ankarakart uygulamasına alt yapı çalışmaları devam eden Mavi Özel Halk Otobüslerinin de katılmasıyla, "Başkentte tek kartla toplu ulaşım" imkanı sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, göreve geldiği günden itibaren 24 saat kesintisiz ulaşım, bakiye aktarımı, uzak ilçelere belediye otobüsü hizmeti, tek binişlik kartlarda indirim gibi birçok yeniliğe imza atarken, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak olan tüm toplu taşıma araçlarında Ankarakart'ın kullanılması yönünde talimat verdi.

BAŞKENTRAY’DA ANKARAKART GEÇERLİ Mİ?

Başkentray'ın, Yenişehir'de Kızılay metrosuyla, Kurtuluş ve Maltepe istasyonlarında Ankaray-metro sistemiyle entegre olacağına işaret eden Arslan, Başkentray'da Ankarakart'ın kullanılabileceğini kaydetti.

Arslan, Ankara'daki merkez YHT Gar, Eryaman'daki YHT Garı'nın yanı sıra Sincan, Lale, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Mamak ve Kayaş istasyonlarında da ticari alanların olacağını ifade ederek, yolcuların trenlerini beklerken bu tip hizmetleri alabileceklerini bildirdi.