Başında mermiyle yaşıyormuş! 43 yıl sonra gazilik gururu

Suriye sınırında 1978'de vatani görevini yaparken kaçakçılarla çıkan çatışmada yaralanan Mustafa Tiryaki'ye 43 yıl sonra gazilik unvanı verildi. Tiryaki, şiddetli ağrıyla gittiği hastanede başında mermi olduğu anlaşılınca hukuk savaşını kazandı.

DHA

Şanlıurfa 1978'de vatani görevini yapan Trabzonlu er Mustafa Tiryaki, Suriye sınırında kaçakçılarla girdiği çatışmada ağır yaralandı. Vücuduna mermiler isabet eden Tiryaki, Ankara'da 2 ay boyunca tedavi gördü, ardından taburcu edildi.

TESADÜFEN ÖĞRENDİ

Döndüğü memleketinde sağlık sorunları devam eden Tiryaki, bir dizi ameliyat geçirdi. 'Gazilik' unvanı için hukuk mücadelesi veren Tiryaki, süreçleri takip edemediği için sonuç alamadı. 64 yaşındaki Mustafa Tiryaki, 5 yıl önce baş ağrısı ve görme bozukluğu şikâyetiyle hastaneye başvurunca hayatının şokunu yaşadı.

KURŞUN ÇIKARILAMADI

Tiryaki'nin başının sol ön kısmında, askerde yaralandığı dönemden kalan mermi olduğu belirlendi, kurşun çekirdeği risk nedeniyle alınamadı. Raporlarını alan Tiryaki, 'gazilik' unvanı için yeniden hukuk mücadelesine girişti. Yıllarca süren davalar sonucu yargı kararıyla Tiryaki'ye 'gazilik' unvanı beratı ve madalyası verildi.

Yaşlı adamın başındaki mermi röntgen filminde ortaya çıktı.

21 yaşında askerde yaralanan Mustafa Tiryaki, 43 yıl sonra gazi sayıldı.

ÖLSEM DE GÖZÜM AÇIK GİTMEM

Çatışmanın izlerini 43 yıldır yüzünde ve başının içinde gururla taşıdığını belirten Tiryaki, şöyle dedi: "Bizim dönemimizde askerlik 20 aydı. Arkadaşlarımı şehit verdim. Bazıları gazi oldu, bana 'gazilik' unvanı verilmedi. Görüşmediğim, kapısını çalmadığım kimse kalmamıştı ama davamda haklı olduğumu biliyordum. Artık ölsem de gözüm açık gitmem."