MasterChef Türkiye'de final heyecanı giderek artıyor. MasterChef'in 24 Aralık'ta yayınlanacak olan 128. yeni bölümüne Fatih Tutak konuk olacak. Ünlü şef, Serhat ve Özgül'den nefis bir barbun yapmalarını isteyecek. Barbun balığı nasıl pişirilir? MasterChef Barbun tarifi ve püf noktası nedir? gibi soruların yanıtları tüm izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İşte tüm detaylar..
Barbun, pembe rengi ve bembeyaz etiyle Ege’nin en güzel balıklarından biridir.
Barbunları bol suda yıkayıp sularını süzün. Balıkları tuzlayıp kısa bir süre bekletin. Barbun pullu bir balıktır ve pişirmeden önce iyice temizlemek gerekir, fakat temizlemesi zorluk yaratmaz. Barbun kızartma ya da fırınlamada sıkça tercih edilen ve önerilen bir balıktır.
2 Kilo Barbun Balığı
Mısır Unu
Tuz
Kızartmak için bol sıvı yağ
Balıkları iyice temizleyelim, yıkayalım ve kurutalım. Temizlenmiş balıkları iyice mısır ununa bulayalım. Tavaya sıvı yağı alalım ve iyice kızdıralım. Balıkları dizelim ve arkalı önlü kızartalım. Bir tabağa havlu kağıt serelim ve kızarttığımız balıkları buraya alalım. Fazla yağını süzdükten sonra servis edelim!
Ünlü şef Fatih Tutak yarışmacılara 'Balığı fileto yaptıktan sonra hemen tuzlayın, o tuz zaten balığı lezzetli yapacaktır' önerisinde bulundu.