Bangladeş'te saklandı, Malezya'da bulundu! 3 bin km'lik saklambaç

Bangladeş'te arkadaşlarıyla saklambaç oynarken yük konteynerinin içine saklanan Fahim, uyuyakalınca 5 gün sonra gözünü Malezya'da açtı. Beş gün sonra gemi mürettebatı tarafından bulunan çocuk ülkesine geri gönderilecek.

Bangladeş'in Chittagong şehrinden 12 Ocak'ta limana yakın bir bölgede arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 15 yaşındaki Fahim adlı çocuk, bir konteynerin içine saklandı ve burada uyuyakaldı. Bu sırada Fahim'in bulunduğu konteyner dahil bin 337 konteyner yüküyle limandan ayrılan MV Integra adlı yük gemisi, 5 günlük deniz yolculuğunun ardından 16 Ocak'ta Malezya'nın Port Klang Limanı'na vardı. Bağırma ve vurma seslerini duyan mürettebat durumu kaptana bildirdi ve acil durum koduyla limana hareket etti.

BİTKİN HALDE BULUNDU

Yetkililer tarafından açılan konteynerdaki Fahim bitkin halde bulundu. Uyandığında konteynerin kapağının kapanmış olduğu ve seyahat halinde bulunduğunu belirten Fahim, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Olayın insan kaçakçılığı değil sadece kaza olduğunu belirten yetkililer, çocuğun ülkesine geri gönderileceğini belirtti.