Ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ballı susamlı tavuk tarifi, malzemeleri!

Ballı susamlı tavuk tarifi, Kanal D'de yayınlanan program ile ekrana geldi. Gelinim Mutfakta'da yarışmacılar, her gün farklı lezzetleri deneniyor. Kayınvalidelerde yemek tadımlarının ardından gelinlerini bulmaya çalışıyor. Peki, Ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ballı susamlı tavuk tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinim Mutfakta ballı susamlı tavuk tarifi ve malzemeleri Seda Sayan tarafından açıklandı. 4 gelin ve kayınvalidenin kıyasıya yarıştığı programda bugün en lezzetli ballı susamlı tavuk yemeğini yapan çeyrek altını kazanacak. Hafta içi her gün ekrana gelen yarışma programında bir isim haftanın sonunda 5 altın bileziği alıyor. Peki, Ballı susamlı tavuk nasıl yapılır?

BALLI SUSAMLI TAVUK MALZEMELERİ NELER?

600 gr kuşbaşı tavuk

3 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı susam

1 diş sarımsak rendesi

Tuz, Karabiber (Soya sosunuz "az tuzlu" değilse, sadece bir tutam tuz dökün!)

1-2 kaşık zeytinyağ

BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?

Ballı susamlı tavuk yapımı için; bir kaseye soya sosu, bal, susam, sarımsak, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.

Tavukları da ekleyip her parçasını eşit olarak sosa bulayın.

Streç filme sardığınız kaseyi yarım saat buzdolabında bekletin.

Tavayı hafifçe ısıtın ve zeytinyağ gezdirin. Soslu tavukları tavaya alın.

Tavuk suyunu çekince ve rengi dönünce yemeğimiz servise hazır.