Gelinim Mutfakta evde balaban kebabı tarifi ve malzemeleri! Balaban Kebabı nasıl yapılır?

Balaban Kebabı ekran başındaki izleyenlerin ilgisini çekti. Akşam evinde tarifi denemek isteyenler konuya geniş yer verdi. Hafta içi her gün Kanal D'de yayımlanan yarışma programında lezzetli yemekler yapılıyor. Bugünün yemeği için malzemeleri Seda Sayan tarafından açıklandı. Balaban Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta balaban kebabı tarifi ve malzemeleri!

Balaban Kebabı tarifi ve malzemeleri programın sunucu Seda Sayan tarafından verildi. Pazartesi günü başlayan yarışma cuma günü büyük finalle araya giriyor. Bir isim 5 altın bileziği kazanırken diğer isim eleniyor. Haftanın il yemeği olan Balaban Kebabı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta balaban kebabı tarifi ve malzemeleri...

GELİNİM MUTFAKTA BALABAN KEBABI MALZEMELERİ

Köfte için:

  1. 500 gram dana kıyma
  2. 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  3. 1,5 çay kaşığı tuz
  4. 1,5 çay kaşığı karabiber
  5. 2 adet kuru soğan

Domates sosu için:

  1. 2 yemek kaşığı domates salçası
  2. Yarım yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 çay kaşığı toz şeker
  4. Yarım çay kaşığı tuz
  5. Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 4 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 adet tırnak pide
  4. 1 su bardağı et suyu
  5. 2 adet yeşil biber
  6. 1 adet domates

GELİNİM MUTFAKTA BALABAN KEBABI TARİFİ

Kuru soğanı incecik doğrayın ya da rendeleyin.

Bayat ekmeği mutfak robotundan geçirin.

Kıyma, bayat ekmek, kuru soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.

Kıymadan ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın.

Tavayı kızdırıp köfteleri pişirin.

Biberleri 3-4 parçaya bölün, domatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Köftelerin yağında biber ve domatesleri de dağılmayacak şekilde pişirin.

Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin.

Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Tırnak pideleri küp küp doğrayıp servis tabağına alın.

Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.

Yoğurdu çırpın ve pidelerin üzerine gezdirin.

Yoğurdun üzerine domates sosunu da ekleyin.

Köfteleri de tabağa alın.

Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun...