Bahşişte kredi kartı dönemi

Kardeşinin nişan töreninde halay çeken Mahfuz Taş'tan davulcu bahşiş istedi. Parası olmadığını belirten Taş'tan, pos cihazıyla bahşiş alındı.

SONER KAN

Adana'da kız kardeşinin nişanında halay çeken 28 yaşındaki Mahfuz Taş, yanına yaklaşan davulcunun 'bahşiş' isteğini, boş olan ceplerini gösterip geri çevirdi, ancak çalgıcı bu kez 'pos cihazı' ile gelince bu kez kredi kartıyla 'temassız işlem' yapıp ona ödeme yaptı.

DAVULCU 'BAHŞİŞ' İSTEDİ

Abdullah Taş (23) gönlünü kaptırdığı Elif Taş (22) ile hayatını birleştirme noktasında ilk adımı attı ve genç çift, 5 Temmuz'da; merkez ilçe Seyhan'a bağlı Denizli Mahallesi'nde aile arasında düzenlenen bir törenle nişanlandı. Nişan yüzüklerinin katılmasının ardından davetliler, davul zurna eşliğinde eğlenmeye başladı. Kardeşinin en mutlu gününe tanıklık eden Mahfuz Taş, akrabaları ve arkadaşlarıyla birlikte omuz omuza halay çekerken, davulcu yanına yaklaşıp, kendisinden 'bahşiş' istedi.

KREDİ KARTIYLA ÖDEDİ

Taş, halayı bırakıp pantolonunun cebini dışarı çıkartıp, parası olmadığı yanıtını verdi, ancak davulcu Mahfuz Taş'ın elindeki kredi kartını görünce; bu kez davulun üstüne monte ettiği 'pos cihazı' ile geri döndü. Çalgıcı, "Bahşiş için kredi kartı da geçerli" dedi ve sonrasında kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan Taş, elindeki kartıyla cihazdan temassız işlem aracılığıyla davulcuya bahşiş verdi. O anlar, cep telefonu kamerasına da yansıdı; görüntüler sosyal medyada paylaşınca yorumlar da ardı ardına geldi.

ŞAKA YAPIYOR SANDIM

Mahfuz Taş, "O gece çok fazla kişiye bahşiş verdim ve doğal olarak cebimde para da kalmamıştı. Gecenin sonuna doğru halay çekerken, çalgıcı yanıma yanaşıp, önümde davul çalarak yeniden bahşiş istedi. Bende üzerimde para kalmadığını gösterdim. Oda bunun üzerine gidip pos cihazı getirdi. Ben şaka yapıyor zannettim ama pos cihazını getirince kredi kartını çıkartıp temassız işlemle bahşiş verdim. O anı da arkadaşlarımız videoya almış. Video hiç beklemediğimiz kadar sosyal medyada ilgi gördü. Artık kimse günümüzde yanında nakit para taşımıyor. Bundan sonra davulcular, düğünlere pos cihazı ile giderler" dedi.