İlk Cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek

Kar yağışının bu akşam itibarı ile İstanbul'u terk edeceğini belirten Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, baharın müjdecisi olan Cemre'nin ilkinin 19 - 20 Şubat tarihlerinde havaya düşeceğini açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının bu akşam itibarı ile biteceğini belirterek sıcaklıkların yarından itibaren yükseleceğinin altını çizdi. Şen, baharın müjdecisi olan Cemre'nin ilkinin 19 - 20 Şubat tarihlerinde havaya düşeceğini açıkladı.

Şen, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"İstanbul'da kar bu akşam bitiyor. Anadolu'da 1-2 gün daha devam eder. Sıcaklıklar yarından itibaren yükseliyor önce 6 sonra 8 pazartesi 14 C. Önümüzdeki günlerde iç bölgelerde gece havanın açmasıyla sıcaklıklar aşırı düşecek. Ankara'da gece -12 C ye kadar düşer. Don olayı görülecek."

Şen, cemre düşmesinin ne anlama geldiğini açıklayarak, "Cemre düşmesi, hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor." dedi.

HAFTA SONUNA DİKKAT

Cemre düşmesinin ne zaman gerçekleşeceğini tarih vererek açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, "İlk Cemre 19 - 20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek. İkincisi 26 - 27 Şubat tarihlerinde suya düşecek ve üçüncüsü 5 - 6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek" dedi.