Bağ evindeki mektup 13 yıllık sırrı araladı

Kırşehir'de 13 yıl önce kaybolan eski AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kırışık'ın cinayet şüphelilerine bağ evinde bulunan mektupla ulaşıldı.

AA

Kırşehir'de 2008'de ortadan kaybolan AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık dosyası yeniden açıldı. Kardeşi Mustafa Kırışık'a; 'Kardeşim Mustafa hakkını helal et, çocuklarım sana emanet, ben gidiyorum' mesajı attıktan sonra ortadan kaybolan Kırışık'ın bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü özel ekip oluşturdu. Ekip, Kırışık'ın yakınlarının ifadesine başvurdu. Bir sonuç elde edilemeyince olay faili meçhul olarak kaldı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

2019'da dosya yeniden açıldı. Kırışık'ın en son görüştüğü kişilerin de aralarında olduğu R.A, M.K, G.K, F.K, A.S, Ö.K ve K.K. gözaltına alındı. Duruşmalarda gündeme gelen Kırışık'a ait bağ evinde bulunan ve "Almanya'ya gidiyorum" diye başlayan mektup Ankara Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Yapılan incelemede mektubu Kırışık'ın değil, tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığı belirlendi. Bunun üzerine haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunan R.A, M.K, G.K. ve F.K, 25 Şubat'ta tutuklandı.