Son Dakika AYT 2019 Fizik Kimya Biyoloji soru ve cevapları yayında!

AYT 2019 Fizik Kimya Biyoloji cevapları yayınlandı! Sınava giren öğrenciler tarafından ''AYT soru cevapları ne zaman yayınlandı mı? 2019 AYT Fizik Kimya Biyoloji soru ve cevapları açıklandı mı?'' diye araştırılmaya başladı. Milyonlarca öğrenci bugün hayallerindeki üniversiteye girmek için ter döküyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dün 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile gerçekleşti.Bugün ise YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Sınavı ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi yapıldı.

Milyonlarca öğrenci bugün hayallerindeki üniversiteye girmek için ter döküyor. Sınava giren öğrenciler tarafından "AYT soru cevapları ne zaman yayınlandı mı? 2019 AYT Fizik Kimya Biyoloji soru ve cevapları açıklandı mı?" diye araştırılmaya başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dün 1. oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile gerçekleşti.Bugün ise YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Sınavı ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi yapıldı. 

Sınava giren öğrenciler "AYT soru cevapları ne zaman yayınlandı mı? 2019 AYT Fizik Kimya Biyoloji soru ve cevapları açıklandı mı?" diye araştırılmaya başladı. YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 16 Haziran 2019 (Pazar) günü yani bugün saat 10.15'te gerçekleşti. 

AYT SORU CEVAPLARI YAYINLANDI!

AYT 2019 soru cevapları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Aşağıdaki linkten AYT sorularına ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz.

ÖSYM AYT SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI

AYT SORULARI NASIL OLACAK?

AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

AYT FİZİK KONULARI

1- Fizik Bilimine Giriş

2- Madde ve Özellikleri
3- Hareket ve Kuvvet
4- Enerji
5- Isı ve Sıcaklık
6- Elektrostatik
7- Elektrik ve Manyetizma
8- Basınç ve Kaldırma Kuvveti
9- Dalgalar
10- Optik

AYT KİMYA KONULARI

1- Kimya Bilimi
2- Atom ve Periyodik Sistem
3- Modern Atom Teorisi
4- Kimyasal Türler Arası Tepkimeler
5- Kimyasal Hesaplamalar
6- Asit, Baz ve Tuz
7- Maddenin Halleri
8- Gazlar
9- Karışımlar
10- Endüstride ve Canlılarda Enerji
11- Kimya Her Yerde

AYT BİYOLOJİ KONULARI

1- Biyoloji Bilimi
2- Canlıların Yapısında Bulunan Temel Bileşenler
3- Hücrenin Yapısı ve İşlevi
4- Canlıların Çeşitliliği ve Sınıflandırması
5- Üreme
6- İnsanda Üreme Sistemi
7- Kalıtım
8- Modern Genetik Uygulamaları
9- Ekosistem Ekolojisi
10- Dünyamız
11- Canlılarda Enerji Dönüşümü
12- Solunum
13- İnsan Fizyolojisi (Sistemler)