Aybüke Öğretmen'in acısı ilk günkü gibi

Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, anısına düzenlenen etkinliklerde sevgiyle yad ediliyor.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce 7 aylık müzik öğretmeniyken öğrencilerine karne dağıttıktan sonra arkadaşlarıyla eve dönerken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, adının verildiği okullarda, kütüphanelerde, sanat atölyelerinde, park ve caddelerde, anısına düzenlenen etkinliklerde sevgiyle yad ediliyor. Yalçın'ın Karabük'te yaşayan ailesinin evlat acısı ilk günkü tazeliğini koruyor.

Acılı baba Sadık Yalçın, kızının ölüm yıldönümünde şöyle konuştu: "Hainlerin kökünün kazınması tabii ki millet olarak bizleri memnun eder. İnşallah sonu gelecek bu hainlerin. Dışarıdan gelen saldırıları güvenlik güçlerimiz ve askerlerimiz mutlaka karşılayacaktır ama bir de içeride olanlar var. İnşallah onların da üstesinden, hakkından Anadolu insanı gelecektir. Türk milleti sağlam bir millettir. Genlerinde bozukluk yoktur. Şehitlere, gazilere, mağdurlara sahip çıkması, Türk milletinin asil olduğunu gösterir."

MAĞUSA LİMANI'NI SÖYLERDİ

Aybüke Yalçın'ı, üniversiteden arkadaşı Tuğba Çakır anlattı: "Üniversiteyi Aybüke'siz düşünemem. İkimiz de atanmayı çok istiyorduk. 'Neresi olursa olsun gideriz' diyorduk. Ona, 'Bizim için bir şarkı söyler misin?' dendiğinde mutlaka Mağusa Limanı'nı söylerdi.