Rıdvan Akbaş kimdir ve kaç yaşında? Ayasofya müezzini Rıdvan Akbaş nereli?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da görev alacak olan imam ve müezzinlerin isimlerini açıkladı. Rıdvan Akbaş Ayasofya müezzini olarak atandı. Cami, yarın kılınacak olan Cuma namazıyla ibadete açılacak. Rıdvan Akbaş 2015 yılında Ezanı Güzel Okuma Yarışması birincisi olmuştu.

Ayasofya cami için 3 imam ve 5 müezzin ataması gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rıdvan Akbaş'ın ismini müezzin olarak duyurdu. Rıdvan Akbaş 2009 yılında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi olmaya hak kazanmıştı.

Ayasofya müezzini Mehmet Hadi Duran kimdir? Mehmet Hadi Duran hangi görevlerde çalışmıştır?

Ayasofya İmamı Ferruh Muştuer kimdir? Ferruh Muştuer kaç yaşında ve nereli?

RIDVAN AKBAŞ KİMDİR?

1991 yılında Sinop Durağan Kaplangı köyünde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde tamamladıktan sonra Sinop'un Duragan ilçesinde yatılı olarak ortaokulu bitirdi. Lise eğitimi için Sinop'a giden Akbaş, Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam etti. Burada ki eğitiminin son yılı olan 2009 yılında imam hatip liseleri arası Kur'an-ı Kerim okuma Türkiye birincisi oldu.

Rıdvan Akbaş, İHL sonrasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandı. İkinci sınıf sonrasında Bartın'da Sözleşmeli İmam Hatibi olarak göreve başladı.

2011 yılında kadrolu olarak İzmir'in Çeşme ilçesine müezzin-kayyım olarak atandı . 2013 yılından itibaren de İzmir Konak Hakim Efendi Camisi'nde görevine devam ediyordu.

Rıdvan Akbaş, 2009 yılında Kur'an-ı Kerim OKuma Yarışması Türkiye birincisi olmuştur.

2015 yılında ise Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye birincisi olmaya hak kazanmıştır.

Alpcan Çelik kimdir, kaç yaşında? Ayasofya Camii Müezzini oldu!

Ayasofya baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın kimdir? Diyanet açıkladı!

Ayasofya imamı Bünyamin Topçuoğlu kimdir? Bünyamin Topçuoğlu kaç yaşında?