Ayasofya son dakika haberleri ve gelişmeleri...

İstanbul'un fethinin de sembollerinden biri olan Ayasofya'nın tekrardan cami haline getirilmesi için dava açıldı. Ayasofya ne zaman müze oldu? Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Ayasofya son durum gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ayasofya'nın camiye çevrilmesi kararı tekrardan gündemde yer buldu. Danıştay 10. Dairesi, 1934'te Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya'nın, yeniden cami yapılması için dava açıldı. 

AYASOFYA İBADETE Mİ AÇILIYOR?

Danıştay 10. Dairesi, 1934'te Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya'nın, yeniden cami olması için açılan davada hükmünü 2 Temmuz'da verecek.

Mimari açıdan dünyanın önde gelen eserlerinden birisi olan Ayasofya, İstanbul’un fethinin de sembollerinden birisi. 1453 yılında Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethetmesiyle cami olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmüştü. Ayasofya’nın tekrar cami olarak hizmet vermesi konusu bugüne kadar hep gündemde kaldı.