Ayasofya Camii'nde giriş ücreti alınacak mı? Son durum nedir?

Danıştay'ın kararı ile müze statüsünden kaldırılan Ayasofya Camii ibadete açılıyor. Müze halindeyken Ayasofya girişlerde belli bir ücret alınıyordu. Geçtiğimiz günlerde Ayasofya Camii giriş ücretleri hakkında açıklama yapan Başkan Erdoğan, Ayasofya'ya girişlerin herkese açık olduğunu belirtti.

Müze statüsünden kaldırılan Ayasofya bugün kılınacak Cuma namazı ile ibadete açılacak. Ayasofya'ya giriş ücretleri vatandaşın aklından soru işareti bırakırken konu hakkında açıklamayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Müze statüsündeyken Ayasofya girişinde ücret alınıyordu.

AYASOFYA CAMİİ GİRİŞ ÜCRETİ ALINACAK MI?

Ayasofya Camii girişlerinde artık ücret talep edilmeyecek. Müze statüsünden camiye çevrilen Ayasofya girişleri hakkında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrımüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Müze statüsünden çıkmasıyla birlikte, Ayasofya Camisi'ne ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz. Tüm camilerimiz gibi Ayasofya'nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrimüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır.

İnsanlığın ortak mirası olan Ayasofya, yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya, çok daha samimi, çok daha özgün şekilde devam edecektir. Hazırlıkları süratle tamamlayarak, 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya'yı ibadete açmayı planlıyoruz." bilgisini paylaştı.

Darphane Ayasofya Camii'ne özel para basıyor! Ayasofya hatıra parası nasıl satın alınır?

Ayasofya Camii'ni kim inşa etti? Ayasofya Zoe mozaiği nedir?

Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya vasiyeti ve bedduası nedir?

Yeşil sancak ne anlama geliyor? Ayasofya Camii'ne asılan yeşil sancak nedir?