Ay tutulması 2021 ne zaman gerçekleşecek, yarın mı? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Ay tutulması tarihi belli oldu. Uzun zamandır beklenen bu doğa olayı için geri sayım başladı. Ayın kendi yörüngesinde dolanırken Dünya'nın gölgesine girmesiyle Ay tutulması meydana gelir. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler ise Ay tutulması 2021 ne zaman gerçekleşecek, yarın mı? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Ay tutulması yoğun olarak araştırılan konulardan oluyor. Genellikle yılda iki kez ortaya çıkan tutulma için geri sayım başladı. Gökyüzü tutkunlarının merakla beklediği olaylar burçlara da yansıyacak. Yılın ilk kanlı Ay tutulması gerçekleşecek. Peki, Ay tutulması 2021 ne zaman gerçekleşecek, yarın mı? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Yılın ilk kanlı Ay tutulması 26 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Uzun dalga boyunda ki kırmızı ışık atmosferde dağılmadan ilerler. Bu yüzden de aslında gün içinde gökyüzünü masmavi görürken gün doğarken ve batarken kızıla çalan bir renge bürünür. Tutulma esnasında da Ay'ı bu kızıl dalga boyları aydınlattığından dolayı kızıla çalan- kırmızı- kan renginde bir renkte görürüz. Bu yüzden de "Kanlı Ay Tutulması" denir.

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

2021 yılında dünyada gerçekleşecek ama Türkiye'den gözlenemeyecek tutulmalar ve gözlenebilecekleri kıtalar şöyle listelendi:

26 Mayıs 2021 Tam Ay Tutulması (Asya, Avustralya, Pasifik Okyanusu)

10 Haziran 2021 Halkalı Güneş Tutulması (Asya, Avrupa, Kuzey Amerika)

19 Kasım 2021 Parçalı Ay Tutulması (Amerika, Avustralya)

4 Aralık 2021 Tam Güneş Tutulması (Antarktika, Güney Afrika, Atlantik Okyanusu)