AVM'lerin saatleri değişti mi? AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Kabine toplantısı yapıldı. Kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı. Peki, AVM'lerin saatleri değişti mi? AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Kısıtlamaların esnetilmesi ile ilgili son kararlar merak konusu oldu. Gözler toplantıdan çıkacak olan kararlara çevrildi. AVM'lerin saatleri değişti mi? AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar... 

AVM'LERİN SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Kabine Toplantısı'nda Avm'ler ile ilgili herhangi bir karar alınmadı. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 17.20'de başlayan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan, kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık, uzak olmayan tarihte ülkemizin ve dostlarımızın uydularını uzaya göndereceğiz."

"Haberleşmeden enerjiye, çevrenin korunmasından savunma sanayiine kadar geniş kullanım alanına sahip uzay ve uydu teknolojilerinde ülkemizi marka haline getirmekte kararlıyız."

"Elazığ’da inşa edilen 20 bin konutun tamamını ve aynı şekilde Malatya’da da 6 bin konutun tamamını yaza kadar bitirip hak sahiplerinin hizmetine sunacağız."

"Her kim 'bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yoktur' derse o kişi Türkiye'den de dünyadan da toplumdan da bihaberdir."

"Yeni anayasa için harekete geçebiliriz."

"Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir."

"Yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız."

"Yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız."

"(Anayasa çalışmaları) Şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir."

"Anayasa çalışması terör örgütüyle irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesiyle kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir."

"Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz."

"Son uluslararası analizler, G20 ülkeleri içinde 2020 yılını pozitif büyüme ile kapatabilecek iki ülkenin Türkiye ve Çin olduğunu gösteriyor."

"İstihdamda 2017 sonundan beri en yüksek seviyeye ulaştık."

"2020'de toplam 10 bin 505 yatırım teşvik belgesi düzenledik. Bu belgelere istinaden 238 milyar liralık sabit yatırıma destek vereceğiz. Söz konusu yatırımlar tamamlandığında 305 binin üzerinde ilave istihdamı ülkemize kazandırmış olacağız."

"Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde oluşturduğu tahribatın farkındayız. Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biridir."

"Tarla veya fabrikayla market arasındaki fiyat farklarının ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek seviyelere çıkması bizi de rahatsız ediyor."

"Üç beş açgözlü tüccarın milletimize ekmeğini ve aşını zehir etmesine izin veremeyiz."

"Yılın ikinci yarısında dünyadaki gelişmeler ve ülkemizde aldığımız tedbirlerle gıda fiyatlarındaki oynaklığın azalacağını düşünüyoruz."

"(Gıda) Erken uyarı sistemi kurarak hızlı ve etkin karar alma mekanizması oluşturacağız. Rekabet Kurulunu etkin şekilde harekete geçireceğiz."

"Enflasyon hedefine birlikte ulaşalım ama yüksek faizle asla bu mümkün değil. Düşük faizle bu işi başarabiliriz."

"Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık."

"8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak."

"Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek."

"Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz."

"(İstihdam) Bu konuda özel sektöre çağrı yapıyorum, gelin bu işi daha önce yaptığımız gibi bir seferberliğe dönüştürelim."

"Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek."