AVM'ler açık mı?

İçişleri Bakanlığı dün kontrollü normalleşme genelgesini yayımladı. Buna göre 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında yeni tedbirler uygulanacak.

AVM çalışma saatleri yoğun olarak aranan konu başlıklarından oldu. Dün İçişleri Bakanlığı valiliklere kontrollü normalleşme tedbirleri konulu genelgeyi gönderdi.

AVM ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

İçişleri Bakanlığı kontrollü normalleşme tedbirleri konulu genelgeyi yayımladı. AVM'ler hakkında son açıklama ise şu şekilde; "Alışveriş merkezlerinin (AVM) ise; hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları kapalı olacaktır."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

3.2-.17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.

Çay ocakları ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

3.3- Yukarıda sayılan işyerleri dışında kalan ve tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri;