Hafta içi ve hafta sonu AVM'ler açık mı?

AVM çalışma saatleri yakından takip ediliyor. Dün tüm Türkiye'nin gözü Başkan Erdoğan liderliğinde düzenlenen Kabine Toplantısı'na çevrilmişti. 17 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında devam eden kontrollü normalleşme süreci sona erdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede AVM'ler hafta sonu kapalı olacak şekilde ayarlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenen toplantı sonrası alınacak yeni kararlar açıklandı.

AVM ÇALIŞMA SAATLERİ 2021 DEĞİŞECEK Mİ?

Alışveriş merkezlerinin (AVM) hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, hafta sonları kapalı olacağı, marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyeceği vurgulandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

3.1- Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

- Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

- Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

3.2-.17 Mayıs-1 Haziran arası uygulanacak olan kademeli normalleşme döneminde aşağıda sayılan işyerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecektir.

- Gazino, taverna, birahane, nargile salonu/kafeleri,

- Sinema salonları,

- Kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler,

- İnternet kafe/salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonları,

- Halı saha, yüzme havuzu, spor salonları,

- Hamam, sauna ve masaj salonları,

- Lunaparklar ve tematik parklar.