AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? AVM çalışma saatleri 2021 nasıl?

AVM çalışma saatleri, koronavirüs salgını sonrasında değiştirildi. Konuya dair açıklama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Alışveriş merkezlerine girişlerde ise HES kodu zorunlu hale getirilmişti. Yeni düzenlemeler sonrası AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? AVM çalışma saatleri 2021 haberimizde.

AVM çalışma saatleri 2021 belli oldu. Geçen ay düzenlenen Kabine Toplantısının ardından AVM çalışma saatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve HES kodu uygulamasının girişlerde vatandaşlardan istenileceği belirtilmişti. Alışveriş merkezi içinde yer alan berber, kuaför ve restoran gibi işletmelerinde çalışma saatleri değişti. AVM'ler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? AVM çalışma saatleri hakkında detaylı bilgi sizlerle..

AVM ÇALIŞMA SAATLERİ 2021

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirler alınmıştı. Bu kapsamda alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunuyor.

AVM'lerde bulunan kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerlerinin de bu kapsamda olduğu, söz konusu yerlerde yemek için kullanılan masalardaki oturma düzenleri de kaldırıldı.

AVM'LERDE HES KODU UYGULAMASI

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili yayımlanan genelgede AVM girişlerinde HES kodu uygulamasının zorunlu olduğu belirtildi. Genelgede;

"Her AVM ve semt pazarı için aynı anda kabul edilebilecek müşteri sayısının il ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararıyla ayrı ayrı belirlenmesi, ayrıca AVM'lerde ve semt pazarlarında daha önceki genelgelerde belirlenen kuralları/alınan tedbirleri takip etmekle sorumlu AVM Kovid­-19 sorumlusu ve pazar yeri yöneticileri ile zabıta/kolluk birimleriyle denetimlerin eksiksiz yapılması, AVM'lere girişte çalışanlar ve müşteriler için HES kodu zorunluluğunun getirilmesi ve gerekli sorgulama yapıldıktan sonra herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan çalışan veya müşterinin AVM'ye kabul edilmesinin sağlanması... " ifadeleri yer aldı.