Atatürk'ün kadınlar ile ilgili sözleri! Atatürk'ün kadınlar hakkında sözleri sizlerle...

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olarak biliniyor. Bu özel günde günün anlam ve önemine dair paylaşımlar yapmak isteyenler Atatürk'ün Dünya Kadınlar Günü sözlerini araştırıyorlar. Atatürk'ün kadınlar ile ilgili sözlerini sizler için derledik. İşte en güzel, en anlamlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sözleri...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bugün büyük bir coşku içinde kutlanıyor. Kadınlar Günü kadınlar için küresel dayanışma, birlik ve beraberlik günü olarak tüm dünyada anılan özel bir gün olarak biliniyor. Bu özel ve anlamlı günde sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapmak isteyenler Atatürk'ün Dünya Kadınlar Günü sözlerini araştırıyorlar. Atatürk'ün kadınlar ile ilgili sözleri nelerdir? sorusunun yanıtı da merak edilmeye başlandı. İşte tüm detaylar...

ATATÜRK'ÜN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ SÖZLERİ!

"Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir."

Kadınlar Günü 2021 resimli kutlama mesajları! En anlamlı, en güzel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resimli mesajları ve sözleri!

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır."

"Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar."

"Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah'ın emrettiği şey erkek ve kadın Müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyetindedir."

"Bir topluluk, bir ulus, erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı cins insandan oluşur. Bir ulusun bir bölümünü geliştirip diğer bölümünü geliştirmeden toplumun tümünün gelişmesi olanaksızdır. Bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının göklere yükselmesi mümkün müdür?"

"Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur."

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

1857 tarihinde New York'ta 40.000 dokuma işçisi kadın, daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve başladı. Bu grev esnasında polis işçileri fabrikaya kilitledi. İşçilerin fabrikaya kilitlenmesinin ardından çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi can verdi. Ölen işçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. Bu olaydan 53 sene sonra dünya genelinde Sekiz Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edildi.

Peygamberimizin kadınlar ile ilgili hadisleri! Kadınlarla ilgili resimli hadisler ve sözler burada!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları! Anlamlı, en güzel Kadınlar Günü sözleri!