Aşure gecesi namazı hangi vakitte kılınır? Aşure günü namazı nasıl kılınır, kaç rekat?

2021 yılında aşure günü 18 Ağustos'a denk geliyor. Bu önemli günde ibadetlerini eksiksiz olarak yapmak isteyen vatandaşlar Aşure günü namazı ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rek'at namaz kılınır. Peki, Aşure günü namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

Aşure günü namazı kılınışı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aşure gününde sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. Yine Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde (yapabilenler için) 2 rekat namaz kılınır. Peki, Aşure günü namazı nasıl kılınır, kaç rekattır?

AŞURE GÜNÜ NAMAZI NE ZAMAN VE NASIL KILINIR?

Diyanet'te yer alan bilgilere göre, mübarek gün ve gecelerde farz, vacip hükmünde bağlayıcı özel bir ibadet şekli yoktur. Sahih kaynaklarda Muharrem ayına özel bir nafile namazın olduğuna dair herhangi bir rivayet mevcut değildir.

En güzel, anlamlı, dualı, hadisli ve resimli aşure günü mesajları sizlerle! Aşure günü mesajları ve sözleri 2021 burada!

Mübarek gün ve gecelerde kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Ayrıca Kur'an okumak ve anlamak, dinî eserlerden istifade etmek, zikir ve salavatla meşgul olmak da unutulmamalıdır.

Aşure günü hadisleri nelerdir? Aşure günü okunacak dualar neler?

Aşure günü, en az 10 Müslüman'a birer selam veya bir Müslüman'a 10 selam verilir. Fakir fukara sevindirilir.

Yine Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde (yapabilenler için) 2 rekat namaz kılınır. Her rekatta 1 Fatiha, 50 İhlas-ı Şerif okunur.

Namazdan sonra 100 defa Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin ve Ademe ve Nuhın ve İbrahime ve Musa ve İsa vema beynehüm mine'n-nebiyyine ve'l-mürselin. Salavatü'l-lahi ve selamühu aleyhim ecmain.

Aşure günü orucu ne zaman, kaç gün tutulur? Aşure orucuna nasıl niyet edilir?

Şayet kuşluk vaktinde namaz kılamayan varsa öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılabilir. Her rekatta 1 Fatiha, 50 İhlas-ı Şerif okunur.

Bu namazdan sonra: 70 istiğfar-ı şerif, 70 salavat-ı şerife, 70 defa da "La havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyil-azıym" denir. Sonra da ümmet-i Muhammed'in hidayeti, sıkıntılarının giderilmesi ve mutluluğu için dua edilir.

17, 18, 19 Ağustos iftar saatleri nasıl? Bu akşam oruç kaçta açılır?

Aşure günü ibadetleri neler? Aşure günü hangi ibadetler yapılmalı?

Aşure günü çekilecek zikirler ve tesbihler neler? İşte Aşure günü tesbihleri ve zikirleri...