Aşısız ölümler artıyor

Aşısızlarda ölüm giderek artıyor. ‘Aşısızların pandemisi' denilen dördüncü dalgayla birlikte hastaneler yine doldu. Son bir haftada aşısız oldukları öğrenilen hakim M. Ramazan Aksoy ve öğretmen Nurcan Uçar virüse yenildi. Çarşamba Devlet Hastanesi'nde görevli Elif Aydın Yamak ile kardeşi İlknur Ünal da, Kovid19'u yenemedi.

'Aşısızların pandemisi' olarak adlandırılan 4. dalgayla birlikte hastaneleri ve yoğun bakımları dozlarını ya hiç yaptırmamış ya da tamamlamamış kişiler oluşturdu. Bu durum ölüm oranlarına da yansıdı. Kovid tedavisi gören Gaziantep 4. Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakim Muhammed Ramazan Aksoy yaşam mücadelesini kaybetti. Çorum'da ise aşısız olduğu öğrenilen öğretmen Nurcan Uçar, 40 yaşında virüse yenildi.

BABA İLE OĞLU ÖLDÜ

Dün de Zonguldak Ereğli Belediyesi'nin eski itfaiye personeli Şükrü Yumurtaş hayatını kaybetti, ardından da yoğun bakımda olan babası Afşin Yumurtaş virüse yenik düştü. Baba-oğlun aşı yaptırmadığı öğrenildi. Ayrıca Şükrü Yumurtaş'ın annesi Nihan Yumurtaş ve kardeşi Cihat Yumurtaş'ın da hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Aşı olmayan gebeleri de Kovid vurdu. Son dönemde birçok bebek öksüz kaldı. Dün de Kırıkkale'de Kovid tedavisi gören 7 aylık hamile Tuba Altıntop hayatını kaybetti. Aşı yaptırmayan Altuntop'un bebeğinin tedavisi sürüyor.

İKİ KARDEŞ 15 DAKİKA ARAYLA KORONAVİRÜSE YENİLDİ

Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi'nde görevli laboratuvar teknikeri Elif Aydın Yamak ile aynı hastanenin kantininde çalışan ablası İlknur Ünal, 1.5 ay önce Kovid'e yakalandı. Önce evde, durumları ağırlaşınca da hastanede tedavi gören iki kardeş dün yoğun bakımdaki yaşam savaşlarını 15 dakika arayla kaybetti. Evli ve 4 çocuk annesi İlknur Ünal ile evli ve 1 çocuk annesi Elif Aydın Yamak, dün yan yana toprağa verildi.