Aşı yaşı kaça düştü? 25 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı yaşının kaça indiği merakla araştırılıyor. Aşı grupları randevularını alarak sağlık kurumlarında aşılarını olabiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı son dakika açıklamasında yeni aşı grubunu açıkladı. Peki, aşı yaşı kaça indi? 25 yaş altı aşı olabiliyor mu?

Salgınla mücadelede aşılama programı tüm hızıyla devam ediyor. Aşı grupları randevularını alarak sağlık kurumlarında aşılarını olabiliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı son dakika açıklamasında yeni aşı grubunu açıkladı. Aşı en son 30 yaşa düşmüştü. Peki, aşı yaşı kaça indi? 25 yaş altı aşı olabiliyor mu?

AŞI YAŞI KAÇA İNDİ?

Aşı yaşı 25'e indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Gençlik salgına karşı harekete geçsin. Aşı randevularında yaş sınırı 25'e indi. İlk randevular yarın.

Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin." açıklamalarında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca dün yaptığı açıklamada "Normal hayata geçiş için 1 milyon 195 bin 426 doz aşı daha yapıldı. (21 Haziran Pazartesi Aşı Raporu)" ifadelerini kullandı.

AŞI RANDEVUSU NEREDEN ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182'yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra "Randevu Al" butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.