Aşı randevusu nasıl alınır? MHRS, 182 ve e-devlet üzerinden aşı randevusu alma ekranı

Koronavirüs salgını sonrası aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşı yaptıracak olan vatandaşlar Aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve 182'den aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna yanıt arıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde ''Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi.'' açıklamasında bulunmuştu. İşte MHRS, 182 ve e-devlet üzerinden aşı randevusu alma ekranı...

Aşı randevusu almak isteyenler aramalarında konuya yer verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamada 55 yaş ve üstüne gelindiğini sırası gelen vatandaşların aşılarını olmaları gerektiğini belirtti. Bu sebeple aşı olacak vatandaşlar, Aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve 182'den aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Haberimizin içerisinden aşı randevusuna dair detaylara ulaşabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu MHRS ve ALO 182 hattı üzerinden alınmaktadır. İşte aşı randevusu detaylı anlatımı...

MHRS'DEN AŞI RANDVUSU NASIL ALINIR?

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS'DEN AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra "Hastane randevusu al" seçeneği üzerinden "Genel Arama" ardından "Covid-19 aşı" seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

E-DEVLET AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

E-DEVLET AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

182'DEN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.