Kovid-19 aşısı olmak zorunlu olacak mı? AVM, kafe ve iş yerlerine girişte aşı zorunluluğu gelecek mi?

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de aşılama çalışmaları devam ediyor. Kabine Toplantısı ile konu bir kez daha gündeme geldi. Henüz aşı olmamış vatandaşlar,Kovid-19 aşısı olmak zorunlu olacak mı? AVM, kafe ve iş yerlerine girişte aşı zorunluluğu gelecek mi? gibi soruların cevabını aramaya başladı.

Kabine Toplantısı'nda gündemin aşı çalışmalarına dair detayları olması bekleniyor. Türkiye genelinde aşılama çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Henüz aşılama istenilen seviye ulaşmış durumda değil. Peki, Kovid-19 aşısı olmak zorunlu olacak mı? AVM, kafe ve iş yerlerine girişte aşı zorunluluğu gelecek mi? Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

AŞI OLMAK ZORUNLU OLACAK MI?

Konu hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bakan Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamada; "Bazı ülkeler bu konuda kanunlar çıkarıyor ya da hazırlıyor. Bizim bu konuya yaklaşımımız bilimsel verilerden elde edilecek sonuçlara bakmadan atılacak adımların eksik olacağı yönündedir. Birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumluluk alarak ve sorumlu bir birey olarak kendi tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir. Yaptığımız çalışmaların bilime ve kanıta dayalı sonuçları özel tedbirler almayı gerektirirse bunu yapmaktan imtina etmeyiz.

Ancak 'herkes yapıyor, herkes istiyor' diye bir adım atmayacağız. Kısıtlamalarla dolu bir toplumsal hayat hiçbirimizin tercihi ya da önceliği değildir. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda tedbir alınması gerek bir durum olursa bunu sizlerle paylaşacağım." ifadelerini kullanmıştı.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı'nın ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Toplantının bu hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Yetkililerden net bir saat ve gün açıklanmadı.