Aşı karşıtına 4 milyon TL ceza

Avustralya'da aşı karşıtı kampanyaların simge ismi Cienna Knowles, ‘aşı beni hasta etti' diyerek hükümete dava açtı. Mahkeme, genç kadını 4 milyon TL'lik rekor cezaya mahkum etti.

Dünyanın koronavirüsle savaşı sürerken, bilim insanları bir yandan da aşı karşıtı kampanyalarla mücadele ediyor. Avustralya'da zorla aşı olduğu için sağlık sorunları yaşadığını iddia eden Cienna Knowles, hükümete dava açtı. Daily mail'in haberine göre, aşı karşıtlığının sembol isimlerinden olan Knowles'ın iddiası Federal Mahkeme tarafından reddedildi. Mahkeme, işini de kaybettiğini söyleyen kadına, 214 bin 23 dolar (yaklaşık 3.9 milyon TL) tazminat ödemesine hükmetti.

ÖLÜM ORANINI DÜŞÜRDÜĞÜ KANITLANDI

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yayınladığı veriler ise aşı tartışmalarına son noktayı koymuştu. CDC aşılanmamış kişilerin koronadan ölme olasılığının 9 kat daha fazla olduğunu açıkladı. Johnson & Johnson aşısı incelendiğinde her 100 bin kişide 0.23 ölüm görüldü. Bu oran aşısız ya da takviye doz olmayanlarda 1.6 olarak saptandı. Bu araştırmayla aşı karşıtlarının aşıların ölümleri engellemede bir etkisi olmadığı iddiası çürütülmüş oldu.