Rusya koronavirüs aşısını buldu mu? Aşı bulundu mu, ne zaman üretime geçilecek?

Koronavirüs salgınına yönelik olarak birçok uzman tarafından çalışmaları sürdürülen aşı ile ilgili bir gelişme yaşandı. Dünyanın ilk Covid-19 aşısına onay çıktığı duyuruldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini söyledi. Covid-19 aşısı için ilk parti üretiminin ne zaman tamamlanacağı da açıklandı...

Aralık 2019'da Çin'de çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs için aşı çalışmaları devam ediyordu. Gelen son dakika haberine göre dünyanın ilk Covid-19 aşısına onay çıktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıkladı. Putin, kızının aşıyı ilk kullananlardan olduğunu açıkladı...  

RUSYA AŞIYI BULDU MU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini duyurdu.

Rusya'dan koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin açıklama geldi. Açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Putin’den geldi. Putin, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşının tescil edildiğini ifade etti. Rusya böylece koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke oldu.

DSÖ'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

DSÖ'den ilk yorum geldi: "Onay süreci konusunda Rusya ile yakın temas halindeyiz"

"Dünya Sağlık Örgütü'nün aşıyı tescillemek gibi bir görevi yok"

İLK ÜRETİM NE ZAMAN YAPILACAK?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tüm dünya kamuoyuna duyurduğu Covid-19 aşısı için ilk parti üretiminin 2 hafta içinde tamamlanacağı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alarak hayatı durma noktasına getiren korona virüs aşısının tüm testlerinin başarıyla tamamlandığını ve seri üretime başlanacağını söyledi. Putin açıklamasında aşının ismini "Sputnik-V" olarak duyururken ilacın Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildiğini ve seri üretime ise AFK Sistema’nın Binnopharm ilaç fabrikasında başlandığını söyledi. Rusya’nın "Sputnik-V" korona virüs aşısını duyurmasından sonra yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko aşı ile ilgili son açıklamada fabrikada başlanan ilk parti üretiminin 2 hafta içerisinde tamamlanacağını ve aşının ilk olarak doktorlara uygulanacağını ardından Rus vatandaşlara aşı desteği sunulacağını ve ülkedeki aşı uygulama sürecinin ardından diğer ülkelere aşı desteği sağlanacağını söyledi.