2009 yılında Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde arsa sahipleri ve müteahhit firma arasında toplamda 305 daireyi kapsayacak bir anlaşma gerçekleşti. Binalar inşaat haline geldiğinde Türkiye’nin farklı bölgeleri ve yurt dışından birçok vatandaş, daireleri almak için dönemin parasıyla 50 ila 100 bin arasında ödeme gerçekleştirerek tapularını aldı.
İddiaya göre ise arsa sahibi ile müteahhit firma arasında çıkan anlaşmazlık yüzünden inşaat durduruldu ve olay mahkemeye taşındı. Mahkeme, arsa sahiplerini haklı görerek iki taraf arasındaki sözleşmeyi feshedip, daireleri arsa sahiplerine verdi. Yine iddiaya göre arsa sahibi başka bir inşaat firmasıyla anlaştı ve buna karşılık olarak daireleri satın alan vatandaşlardan 65 ila 75 bin arasında para talep etti, hatta bitmemiş olan binalar için 40 TL’lik aidat ücreti talep etti
. Bu sırada mahkeme sürecine dahil olmayıp evlerini dört gözle bekleyen 20’ye yakın vatandaş, 10 yıllık bekleyişin ardından karşılaştıkları bu taleple neye uğradığını şaşırdı. Ellerinde tapularından başka bir şeyleri bulunmayan vatandaşlar, evlerini alabilmek için hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanıyor.
“75 BİN TL PARA İSTİYORLAR, 40 TL DE AİDAT ÜCRETİ”
Tapularının olduğunu ifade eden Karadağ, buna rağmen istenen ücrete tepki göstererek, “Hepimiz oturmak için ev aldık, 10 yıllık mağduriyetimizin haricinde bir de şimdi bizden 100 bine yaklaşan paralar isteniyor. Burada ödeyebilecek insan var, ödeyemeyecek insan var. Taksitlere böleceklerini söylüyorlar 24 ay, 2 ay ödemesini yapmayanı da icrada ihalede satacaklarını söylüyorlar. Oturumu olmayan bir sitede aidat toplanmaz. Bu kanunda da yok. 40’ar TL de aidat eklemişler yaptıkları sözleşmeye. Davaya da müdahil olmamamız bile gerektiğini bilmiyorduk. Daire satın almış vatandaşlarız. Başımıza bu gelince şimdi düşünüyoruz ve hukuki süreci başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.
“BİR SENE DİYE DİYE 10 SENE GEÇTİ”
"İŞÇİLER ÇATIR ÇATIR ÇALIŞIYOR' DEDİLER"
Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, hukuki süreci başlatmaya hazırlanıyor.
(İHA)