Arefe günü resmi tatil mi? Kurban Bayramı arefesi tam gün mü?

30 Temmuz Perşembe arefe günü olacak. Cuma günü ise Kurban Bayramı idrak edilecek. Vatandaşlar bayram için tatil planlamalarına başladılar. Özellikle arefe gününden yola çıkacaklar için Kurban Bayramı arefesi oldukça önemli bir tarih. Şayet arefe günü resmi tatil ise şehir dışına gidecek olanlar erkenden yola çıkabilecek.

Mübarek Kurban Bayramı'nda müminler kurban kesme ibadetlerini yerine getirecekler. Bayramın resmi tatil olması dolayısıyla vatandaşlar bir yandan da tatil planlamaları yapıyorlar. Özellikle şehir dışına çıkacaklar için zaman aralığı oldukça önemli. Şayet arefe günü resmi tatil ise fazladan bir gün kazanılmış olacak.

AREFE GÜNÜ YARIM GÜN TATİL Mİ?

Her sene olduğu gibi bu yıl da bayram arefesi tatil olmayacak fakat yarım gün çalışılacak. 30 Temmuz Perşembe günü yani Kurban Bayramı arefesinde bankalar ve kamu kurumları öğlene kadar hizmet verecek, öğleden sonra ise resmi tatil olacak.

2020 YILI KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

Bu yıl Kurban Bayramı günleri Diyanet'in dini günler takviminde şu şekilde listelendi;

30 Temmuz Perşembe – Arefe Günü

31 Temmuz Cuma – Kurban Bayramı 1. günü

1 Ağustos Cumartesi – Kurban Bayramı 2. günü

2 Ağustos Pazar – Kurban Bayramı 3. günü

1 Ağustos Pazartesi - Kurban Bayramı 4. günü

KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ NEDİR?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır.

Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

İstanbul'da kurban kesim yerlerinde hangi tedbirler uygulanacak?