Arefe günü PTT kargo dağıtım yapıyor mu? PTT bugün açık mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, Kurban Bayramı'nın arefesi bu yıl 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Arefe gününde hangi kurumların çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Arife, herhangi bir dinî bayramdan önceki gündür. Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu gün Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür.

Bu sene Kurban Bayramı 31 Temmuz'da başlayacak. Kurban Bayramı Arefe günü ise 30 Temmuz'da olacak. Vatandaşlar, dört gün sürecek olan Kurban Bayramı öncesinde hangi kurumların çalışıp çalışmadığını merak ediyorlar. Arefe günü PTT kargo dağıtım yapıyor mu? sorusu da gündeme geldi.

AREFE GÜNÜ PTT KARGO DAĞITIM YAPIYOR MU?

Her sene arefe günlerinde yarım gün tatil ediliyor. Resmi kurumlar ve bankalar öğle saatlerine kadar çalışıyorlar. Bankalar ve PTT şubeleri arife günü öğlene kadar açık olacaklar. Öğleden sonra hem PTT hem de bankalar kapalı olacak. Dağıtımlar tatilin bittiği 4 Ağustos Salı günü devam edecek.

Arefe günü kargolar açık olacak mı? 30 Temmuz Perşembe kargo çalışma saatleri nedir?

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL?

30 Temmuz Perşembe : Arefe günü (Yarım gün tatildir - Bazı yerlerde tam gün tatil)

31 Temmuz Cuma : Bayramın 1. günü tatildir.

1 Ağustos Cumartesi : Bayramın 1. günü tatildir.

2 Ağustos Pazar : Bayramın 2. günü tatildir.

3 Ağustos Pazartesi : Bayramın 3. günü tatildir.

PTT KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ

PTT Kargo dağıtım saatleri, PTT’nin çalışma saatleriyle aynı olacak şekilde ayarlanmıştır. Buna göre PTT Kargo dağıtım saatleri de öğlen arası vermeyen şubeler için 08:30 ile 17:00 arasında; öğlen arası veren şubelerde ise 08:30 ile 16:30 arasındadır. PTT Kargo hafta içi her gün mesaiye sabah saat 08:30'da başlar ve öğlen 12:30'a kadar devam eder. 12:30'da öğle molası veren PTT Kargo öğleden sonra saat 13:30'da tekrar mesaiye başlar ve akşam kapanış saati olan 17:00'a kadar mesaiye devam eder.