Yarın eczaneler açık mı? Arefe günü eczane çalışma saatleri nasıl?

Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. 4 gün sürecek olan bayramın arefe günü ise 30 Temmuz Perşembe idrak edilecek. Arefe günü eczaneler için tatil olup olmama durumu kafalarda soru işaretleri yaratıyor; zira o gün yarım gün tatil olmuş olacak.

Kurban Bayramı resmi tatil olarak geçiyor. Arefe günü ise yarım gün tatil olacak. Dolayısıyla eczaneler ve birçok kamu kuruluşu ile işletmeler arefe günü çalışmama veya yarım gün çalışma kararı alabilirler. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü bitecek.

AREFE GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI?

Kurban Bayramı arefe günü yarım gün tatil olarak geçiyor. Eczaneler ise bu günü tam gün tatil yaparak geçiriyor. Eczaneler için arefe günü nöbet sistemi ugyulanıyor. Bu sebepten dolayı da ikamet ettiğiniz bölgenin nöbetçi eczanesi hakkında bilgi almanız gerekmektedir.

Arefe günü kargolar çalışıyor mu? 30 Temmuz Perşembe kargo çalışma saatleri nasıl?

KURBAN KESMEK FARZ MI, VACİP Mİ?

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Ayrıca Hz. Peygamber'in birçok hadisinde hali vakti yerinde olanların kurban kesmesi emredilmiş veya tavsiye edilmiş, hatta “Kim imkânı olduğu halde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın” (İbn Mâce, “Edâhî”, 2; Müsned, II, 321), “Ey insanlar, her sene, her ev halkına kurban kesmek vâciptir” (Tirmizî, “Edâhî”, 18; İbn Mâce, “Edâhî”, 2) gibi ifadelerle bu gereklilik önemle vurgulanmıştır.

Arefe günü yarım gün tatil mi? Kurban Bayramı arefesi resmi tatil mi?