Arefe günü bankalar 2021 açık mı? Arefe günü (yarın) bankalar yarım gün mü, kaça kadar çalışacak?

Arefe günü bankaların çalışma saatleri yakından takip edilen konulardan oldu. 12 Mayıs Çarşamba günü arefe günü kutlanacak. Resmi günlerde bankalar genel olarak yarım gün hizmet sunmaktadır. Peki, Arefe günü bankalar 2021 açık mı? Arefe günü (yarın) bankalar yarım gün mü, kaça kadar çalışacak?

Arefe günü bankaların açık olup olmayacağı hakkında detaylı bilgiye erişmek istiyor. Ramazan ayının bitmesine günler kala bankada işleri olan vatandaşlar bulunuyor. Konuya yönelik araştırma yapanlar, Arefe günü bankalar 2021 açık mı? Arefe günü (yarın) bankalar yarım gün mü, kaça kadar çalışacak? sorusuna yanıt arıyor. Haberimizin içerisinden arefe günü bankaların çalışma saatlerine ulaşabilirsiniz.

AREFE GÜNÜ BANKALAR 2021 AÇIK MI?

Arefe 12 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek. Arefe günü resmi kurumlar yarım gün çalışacak. Öğleden sonra Ramazan Bayramı tatili başlayacak. Kamu personelleri 10-11 Mayıs'ta tam gün, 12 Mayıs'ta yarım gün idari izinli olacak.

Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması kararlaştırıldı. Kamu çalışanları bayram tatili haftasına denk gelen 10-11 Mayıs'ta tam gün 12 Mayıs'ta ise yarım gün idari izinli olacak. Böylelikle bayram tatili 9 gün olacak.

AREFE NE ANLAMA GELİYOR?

Arife, herhangi bir dinî bayramdan önceki gün. Arife günü aslen hicrî kâmerî Zilhicce ayının 9. günüdür ve bu tarihte Kurban Bayramı'ndan önceki, terviye gününden sonraki gündür. Ancak zamanla Ramazan Bayramı için de kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra herhangi bir şeyden önceki gün anlamında da kullanılır.