Arefe gününün faziletleri nelerdir? Arefe günü ibadet etmeninin önemi nedir?

Arefe günü önemi ve faziletleri yakından takip edilen konu başlıklarından oldu. 12 Mayıs Çarşamba günü İslam alemi Ramazan Bayramı arefesini kutlayacak. Bu özel günde bol bol tesbih çekilecek, dualar edilecek ve bir yandan bayram için hazırlık yapılacak. Arefe gününün faziletleri nelerdir? Arefe günü ibadet etmeninin önemi nedir?

12 Mayıs Çarşamba günü arefe günü kutlanacak. Ramazan ayının bitmesinin hüznünü yaşayan vatandaşlar bir yandan da bayrama kavuşmanın sevincini taşıyor. Hz. Peygamber bu zamanı oruçlu geçirmenin önemini vurgulamak için, "Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah'tan umulur." (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur. Arefe gününün faziletleri nelerdir? Arefe günü ibadet etmeninin önemi nedir?

AREFE GÜNÜ ANLAMI VE ÖNEMİ NEDİR?

Arefe gününde göz haramdan uzak tutulmalı, dedikodu edilmemeli, laf taşınmamalı ve kötü söz söylenmemeli. Bu ve bunun gibi davranışlara önem veren kişiler arefe gününü değerlendirmiş kabul edilir. Günahtan kaçınılmalı, yoksula yardım edilmeli, insanlarla iyi geçinilmelidir. Küs olunan kişilerle barışılmalı, gönülleri alınmalıdır. "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc, 246)

AREFE GÜNÜNÜN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Arefe günü mana olarak güzel günler öncesi anlamına da gelmektedir. Bayramdan bir gün öncesi olan arefe gününde bayram hazırlıkları yanı sıra dualar okunur, ibadetler yapılır zikirler çekilir. Diyanet İşlerinden edinilen bilgiye göre, Peygamber efendimiz Arefe Günü için şu duayı okumayı uygun görmüştür.

"Allah'tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir."

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:

"Allah'ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât'ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah'ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât'ın içindir. Allah'ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah'ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim."

Arefe günü kılınacak namaz nedir? 2 rekatlık Arefe günü namazı nasıl kılınır?

Arefe günü resmi tatil mi? 2021 arefe yarım gün mü, tam gün mü?