Bugün adalet sarayı çalışıyor mu? Arefe günü adliyeler açık mı, kapalı mı?

Adliyeler Türkiye Cumhuriyet Adalet Bakanlığı'na bağlı olarak işleyişine devam ediyor. Hukuki işlemlerin ve mahkemelerin devam ettiği adalet sarayı salonlarında vatandaşlara hizmet veriliyor. Adliyeler geçtiğimiz günlerde adli tatile girmişti. Belirlenen konular için yapılacak olan duruşmalar ise devam ediyor ve bazı birimler mesailerini yapıyor. Kurban Bayramı arefe günü adliyeler için araştırma yapan vatandaşlar ise planlamalarını açık olup olmama durumuna göre yeniden güncelleyecekler.

Adliyelerde hukuki işlemler ve mahkemeler yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde adli tatile giren adalet salonları için nöbetçi mahkemeler ve hizmet vermeye devam edecek olan birimler duyurulmuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken arefe günü adliyeler için durumun ne olacağı kafalarda soru işaretleri yarattı. Yarın adliyelerin açık olup olmama durumlarına göre vatandaşlar planlamalarını yapacaklar.

AREFE GÜNÜ ADLİYELER AÇIK MI?

Adliyeler, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir.

ADLİYELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Adliyeler sabah 08.30 itibariyle mesaiye başlıyorlar. Resmi tatil günlerinde ve mesai dışı saatlerde işlemlerinizi e-devlet sistemi üzerinden de tamamlayabilirsiniz.

Özellikle korona virüsü salgını sonrasında slosyal mesafe kurallarını ihlal etmemek adına çok gerekmedikçe adalet sarayında fiziken bulunmamak ve işlemleri online olarak halletmek oldukça önem arz ediyor.

ADLİYELER KAÇA KADAR AÇIK?

Adliyeler sabah mesaiye başladıktan sonra öğle molası yapıyorlar. Ardından ise saat 17.00'a kadar vatandaşların işlemleri yapılmaya devam ediyor.

Öğle arası tatişli ise saat 12.00 ile 13.00 aralığında oluyor.