Portakal Pelteli Çikolatalı Puding tarifi Arda'nın Mutfağı 27 Şubat tarihli bölümünde yapıldı. Çikolata ve portakalın enfes uyumunu barındıran tarif oldukça kolay şekilde hazırlanıyor. Peki, Portakal Pelteli Çikolatalı Puding malzemeleri nelerdir?
1 litre süt
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
130 gr bitter çikolata
Portakal Peltesi için Malzemeler
4 – 5 adet portakal
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Tencereye sütü alın ve üzerine kestane ve bitter çikolata hariç tüm malzemeleri ilave edip pişirin.
Kıvama geldikten sonra ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve servis kaselerinize paylaştırıp soğutun.
Portakallarınızı sıkın.
Sos tencerenizin içerisine portakal suyunu ekleyin.
Toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin.
Ardından ocağa alın ve sürekli çırparak karıştırın.
Karışımınız koyulaşınca ocaktan alın.
Soğuyan çikolatalı pudinginizin üzerine hazırladığınız portakal peltesini ince bir katman olacak şekilde servis kaselerinize pay edin ve soğumaya bırakın.
Tatlınızı soğuk servis edin.
NOT: Pelteyi daha yüksek tutmak isterseniz peltenin malzeme oranını 2 katına çıkarabilirsiniz.