Arda'nın Mutfağı Kabaklı Kiş tarifi yapılışı bugün programı izleyenler tarafındna araştırılmaya başladı. Kabaklı Kiş malzemeleri arasında iç harcı ve dış tabanı ayrı olarak hazırlanıyor. Peki Kabaklı Kiş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Arda'nın Mutfağı Kabaklı Kiş tarifi yapılışı...
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
125 gram tereyağı-soğuk
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 adet kabak
1 adet ayva
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı toz zencefil
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım dereotu
200 ml krema
100 gram kaşar peyniri-rende
Parçalayıcınızın içerisine un, kabartma tozu, tuz ve derin dondurucudan çıkarttığınız tereyağını ilave edip kum gibi olana kadar çekin.
Ardından içerisine yoğurt ve yumurtayı ilave edip çekmeye devam edin.
Hamurunuzu tezgahınıza alın ve hafifçe yoğurarak birleştirin.
Hazır olan tart hamurunu iki yağlı kağıt arasına alın ve açın.
24 – 26 cm'lik kilitli kek kalıbının tabanına hazırladığınız tart hamurunu yayın.
Kenarlarına bir parmak kalınlığında şekil verin
Kabaklarınızı rendenin kalın tarafıyla çekirdeklerini dışarda bırakacak şekilde rendeleyin.
Bir tülbent yardımıyla kabaklarınızın sularını iyice sıkın.
Ayvanızı da rendeleyin.
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine kabak ve ayvayı ilave edip soteleyin.
Sarımsakları ezerek ilave edin.
Tuz, karabiber, toz zencefil ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
4 – 5 dakika pişmeye bırakın ve ocağın altını kapatın.
Ocağın altını kapattıktan sonra ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız hamur tabanının üzerine hazırladığınız iç harcı ilave edin ve yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Pişmesine 10 – 15 dakika kala çıkartın ve kaşar peynirini ilave edip tekrar fırına alıp peynirler eriyene kadar pişirin.