Kabaklı Kiş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Arda'nın Mutfağı Kabaklı Kiş tarifi yapılışı!

Kanal D'nin sevilen programı Arda'nın Mutfağı'nda bugün Kabaklı Kiş tarifi yapıldı. Mücverin dışında değişik bir kabak tarifi arayanlar Kabaklı Kiş tarifini deneyebilirler. Kabaklı Kiş malzemeleri arasında iç harcı ve dış tabanı ayrı olarak hazırlanıyor. Kabaklı Kiş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Arda'nın Mutfağı Kabaklı Kiş tarifi yapılışı bugün programı izleyenler tarafındna araştırılmaya başladı. Kabaklı Kiş malzemeleri arasında iç harcı ve dış tabanı ayrı olarak hazırlanıyor. Peki Kabaklı Kiş nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Arda'nın Mutfağı Kabaklı Kiş tarifi yapılışı...

KABAKLI KİŞ MALZEMELERİ

Tabanı İçin:

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tuz

125 gram tereyağı-soğuk

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

İç Harcı İçin:

3 adet kabak

1 adet ayva

3 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı toz zencefil

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım dereotu

200 ml krema

100 gram kaşar peyniri-rende

KABAKLI KİŞ NASIL YAPILIR?

Hamuru için;

Parçalayıcınızın içerisine un, kabartma tozu, tuz ve derin dondurucudan çıkarttığınız tereyağını ilave edip kum gibi olana kadar çekin.

Ardından içerisine yoğurt ve yumurtayı ilave edip çekmeye devam edin.

Hamurunuzu tezgahınıza alın ve hafifçe yoğurarak birleştirin.

Hazır olan tart hamurunu iki yağlı kağıt arasına alın ve açın.

24 – 26 cm'lik kilitli kek kalıbının tabanına hazırladığınız tart hamurunu yayın.

Kenarlarına bir parmak kalınlığında şekil verin

İç harç için;

Kabaklarınızı rendenin kalın tarafıyla çekirdeklerini dışarda bırakacak şekilde rendeleyin.

Bir tülbent yardımıyla kabaklarınızın sularını iyice sıkın.

Ayvanızı da rendeleyin.

Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.

Isınan tavanızın içerisine kabak ve ayvayı ilave edip soteleyin.

Sarımsakları ezerek ilave edin.

Tuz, karabiber, toz zencefil ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.

4 – 5 dakika pişmeye bırakın ve ocağın altını kapatın.

Ocağın altını kapattıktan sonra ince doğranmış dereotunu ilave edip karıştırın.

Birleştirmek için;

Hazırladığınız hamur tabanının üzerine hazırladığınız iç harcı ilave edin ve yayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Pişmesine 10 – 15 dakika kala çıkartın ve kaşar peynirini ilave edip tekrar fırına alıp peynirler eriyene kadar pişirin.

Arda'nın Mutfağı Portakal Pelteli Çikolatalı Puding tarifi: Portakal Pelteli Çikolatalı Puding malzemeleri nelerdir?