Ara Güler kimin babası kaç çocuğu var anneleri kim? Ara Güler fotoğrafları kaç kere evlendi

Ara Güler'in 90 yaşında vefatının ardından hayatı ile ilgili araştırmalar başladı. Duayen fotoğrafçı Ara Güler'in kaç çocuğu var, kaç kere evlendi ve eşleri kim soruları ise merak ediliyor. Gerçek adı Aram Güleryan olan Ara Güler 2 kez evlilik yaptı. 2. eşi Suna Taşkıran Hanım 2010 yılında vefat etti. Ara Güler'in hiç çocuğu yok. Ara Güler’e lise yıllarında babası ilk 35 milimlik film makinesini ve bir fotoğraf makinesi alıp Yeni İstanbul gazetesine 'foto muhabiri' olarak işe girmesine yardımcı olmuştur. İlk çektiği fotoğraf ; 1950 yılında Ticaniler denen gerici bir grubun kırdıkları Gümüşsuyu'ndaki Atatürk heykelinin resmidir. 1953'de Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansı'na katıldı ve İngiltere'de yayımlanan ''Photography Annual Antalojisi'' onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASAP'ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi. 1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954'de Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı. 1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen ''Master of Leica'' ünvanını kazandı. İsviçre'de çıkan Camera dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı. 1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan ''Young Turkey'' adlı yapıtında fotoğrafları kullanıldı.1967'de Japonya'da çıkan ''Photography of the World'' antolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotoğrafı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan ''İnsanların Dünyasına Bakışlar'' sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen ''Renkli Fotoğrafğın On Ustası'' adlı sergide; aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi.1970'de ''Türkei'' adında fotoğraf albümü Almanya'da yayımlandı. Sanat ve sanat tarihi konularındaki fotoğrafları ABD'de Time-Life, Horizon ve Nesweek kitap bölümlerince ve İsviçre'de Skira Yayınevi tarafından kullanıldı.1971'de Lord Kinross'un ''Hagia-Sophia'' (Ayasofya) kitabının fotoğraflarını çekti.

Ara Güler kimdir, kaç yaşındaydı ve Ara Güler kaç kere evlendi, ilk eşi kim sualleri ölümünün ardından merak mevzusu oldu. Duayen ad Ara Güler 90 yaşında yaşamını kaybetti. Hakikat ismi Aram Güleryan olan büyük akılda yaşamı süresince iki konutluluk yaptı. İlk konutluluğunu 1975 senesinde Perihan Hanım ile yapan Ara Güler 4 sene konutlu kaldı. Ara Güler’in Perihan Hanım’dan çocuğu olmadı. Ara Güler 2. konutluluğunu ise 1980 senesinde tanışıp büyük aşk yaşadığı Suna Taşkıran ile 1984 senesinde yaptı. Dünyayı dolaşan çiftin mutlulu Suna Taşkıran Hanım’ın 2010 senesindeki ölümü ile son buldu. Ara Güler 3. defa evlenmedi ve hiç çocuğu olmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e, Allah'tan rahmet, ailesi ve sanat camiasına başsağlığı diledi. Bakan Ersoy, Türkiye'de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi olan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren duayen foto muhabiri Ara Güler (90) için sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden taziye mesajı paylaştı. "Her ne kadar kendini fotoğraf sanatçısı değil de foto muhabiri olarak tanımlasa da fotoğraf sanatının dünyadaki en büyük isimlerinden Ara Güler'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

ARA GÜLER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ARA GÜLER'İN EVLİLİKLERİ

1975 yılında birinci evliliğini Perihan Hanım ile yapan ve 4 sene sonra da boşanan Ara Güler ikinci evliliğini, 1980 yılında tanışıp 1984 yılında Suna Taşkıran Hanım ile yaptı. Eşi 2010 yılında vefat etti.  Ara Güler'in her iki evliliğinden çocuğu bulunmuyor.

Ara Güler ikinci evliliğini, 1980 yılında tanışıp 1984 yılında Suna Taşkıran Hanım ile yaptı. Eşi 2010 yılında vefat etti.

ARA GÜLER KİMDİR?

Ara Güler’e lise yıllarında babası ilk 35 milimlik film makinesini ve bir fotoğraf makinesi alıp Yeni İstanbul gazetesine 'foto muhabiri' olarak işe girmesine yardımcı olmuştur. İlk çektiği fotoğraf ; 1950 yılında Ticaniler denen gerici bir grubun kırdıkları Gümüşsuyu'ndaki Atatürk heykelinin resmidir. 1953'de Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansı'na katıldı ve İngiltere'de yayımlanan "Photography Annual Antalojisi" onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASAP'ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi. 1958'de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954'de Hayat Dergisi'nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı.

1962'de Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "Master of Leica" ünvanını kazandı. İsviçre'de çıkan Camera dergisinde kendisine özel bir sayı ayırdı. 1964'de Mariana Noris'in ABD'de basılan "Young Turkey" adlı yapıtında fotoğrafları kullanıldı.1967'de Japonya'da çıkan "Photography of the World" antolojisinde Richard Avedon ile birlikte bir dizi fotoğrafı yayınlandı. 1967'de Kanada'da açılan "İnsanların Dünyasına Bakışlar" sergisinde, 1968'de New York Modern Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen "Renkli Fotoğrafğın On Ustası" adlı sergide; aynı yıl Almanya'da, Köln'de Fotokina Fuarı'nda yapıtları sergilendi.1970'de "Türkei" adında fotoğraf albümü Almanya'da yayımlandı. Sanat ve sanat tarihi konularındaki fotoğrafları ABD'de Time-Life, Horizon ve Nesweek kitap bölümlerince ve İsviçre'de Skira Yayınevi tarafından kullanıldı.1971'de Lord Kinross'un "Hagia-Sophia" (Ayasofya) kitabının fotoğraflarını çekti.

Yine Skira yayınevince Picasso'nun 90. yaş günü için yayımlanan "Picasso Metamorphose et unite" adlı kitap için Picasso'nun foto-röportajını yaptı. 1972'de Paris Ulusal Kitaplıkta sergisi açıldı.1975'de ABD'ne davet edildi ve birçok ünlü Amerikalının fotoğraflarını çektikten sonra "Yaratıcı Amerikalılar" adlı sergisini dünyanın birçok kentinde sergiledi. Yine aynı yıl Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan "Kahramanın Sonu" adlı bir belgesel film çekti.1979'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin "Foto Muhabirliği" dalındaki birincilik ödülünü aldı.

1980'de fotoğraflarının bir kısmı Karacan Yayıncılığın bastığı "Fotoğraflar" adlı kitabında basıldı.1986'da Hürriyet Vakfı'nca basılan Prof. Abdullah Kuran'ın yazdığı "Mimar Sinan" kitabını fotoğrafladı. Aynı kitap 1987'de "Institute of Turkish Studies" tarafından Ingilizce olarak yayınlandı.1989'da "Ara Güler'in Sinemacıları" kitabı basıldı.

?

1991'de Dışişleri Bakanlığı için Halikarnas Balıkçısı'nın (Cevat Şakir Kabaağaçlı) "The Sixth Continent" adlı kitabını fotoğrafladı. Bu arada bütün dünyayı gezerek foto röportajlar yaptı ve bunları Magnum Ajansı ile dünyaya duyurdu.Ismet Inönü, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile röportajlar yaptı ve fotoğraflarını çekti. 

En ünlüsü fotografcılara poz vermeyen Picasso röportajı.Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotoğrafları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de "Sinan, Architect of Soliman the Magnificent" adlı kitabı yayımlandı. Aynı yıl "Living in Turkey" adlı kitabı Ingiltere, ABD ve Singapur'da "Turkish >

ARA GÜLER'İN SALVADOR DALİ FOTOĞRAFI HİKAYESİ

ARA GÜLER MÜZESİ AÇILMIŞTI

Fotoğraf sanatının Türkiye’deki duayen ismi Ara Güler için bir müze açıldı. Doğuş Grubu’nun, Ara Güler iş birliği ile hayata geçirdiği “Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM)” ve “Ara Güler Müzesi (AGM)” 16 Ağustos Perşembe günü kapılarını sanatseverlere açtı. Açılışa özel olarak Ara Güler Arşivi’nden fotoğraf, hikâye, video, tablo, obje ve kitaplarından oluşan eserler, “Islık Çalan Adam” başlığı altında ilk defa Ara Güler Müzesi’nde sergilendi. Türkiye’nin uluslararası standartlara sahip ilk fotoğraf sanatçısı müzesi olan mekânda, Güler’in sanatı, kimliği ve ilham veren hayatı gelecek nesillere aktarılacak.

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e, Allah'tan rahmet, ailesi ve sanat camiasına başsağlığı diledi. Bakan Ersoy, Türkiye'de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi olan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren duayen foto muhabiri Ara Güler (90) için sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden taziye mesajı paylaştı.

Ersoy, mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Her ne kadar kendini fotoğraf sanatçısı değil de foto muhabiri olarak tanımlasa da fotoğraf sanatının dünyadaki en büyük isimlerinden Ara Güler'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Duayen foto muhabiri Ara Güler'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından bazı bakanlar ve siyasetçiler sosyal medya hesapları üzerinden başsağlığı mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, duayen foto muhabiri Ara Güler, edebiyatçı Bahaettin Karakoç ve siyasetçi Prof. Dr. Oya Akgönenç'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Oktay, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımladığı mesajında, Türkiye'nin üç değerini yitirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin başı sağ olsun"

"Fotoğraflarıyla tarihi belgeleyen fotoğraf sanatının usta ismi, duayen gazeteci ve foto muhabiri Ara Güler'i, şiirleri ile Anadolu insanının sesi, Türk edebiyatının 'Beyaz Kartal'ı Bahaettin Karakoç'u, Türk siyasetinde önemli hizmetler yürütmüş bilim insanı Prof. Dr. Oya Akgönenç'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun."

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Güler'in "Sanatçı diye bir adam vardır, o da ruhuyla vardır. Fotoğraf makinesi vardır diye olmaz sanatçı adam..." sözlerini hatırlatarak, "Ruhuyla var olan Ara Güler'in kadrajından Türkiye'yi ve insanımızı görmek büyük keyifti. Ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.

"Sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Fotoğraf sanatının büyük duayeni Ara Güler’in vefatını teessürle öğrendim. Merhumun ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza sabır ve başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ara Güler'in "Yaşam size verilmiş boş bir film. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın." sözüne atıfta bulunarak, "Duayen fotoğrafçımız Ara Güler, ardında gençlerimize örnek olacak nice eserler bırakarak aramızdan ayrıldı. Büyük ustanın mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

"Dev çınarı kaybettik"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de "Türkiye'nin sevincini, üzüntüsünü, neşesini, hüznünü, bütün yönleriyle hayatın her anını fotoğrafladı. Makinesiyle nice zamanları ölümsüz kıldı. Ailesinin ve bütün sevenlerinin başı sağ olsun." paylaşımında bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş mesajında, "Kültür ve sanat dünyamızın dev çınarı Ara Güler'i kaybettik. Ailesine, dostlarına ve halkımıza başsağlığı diliyorum." yazdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise fotoğraflarla tarihi zapteden büyük ustayı kaybettiklerini belirterek, "Ömür sermayesini mücevher gibi işledi. İnsan hayatının ve dertlerinin şahidi bir derviş aramızdan ayrıldı. Ara Güler ustamıza Allah rahmet eylesin." paylaşımını yaptı.