AÖL Açık lise sınav soruları yorumları zor muydu, kolay mıydı? 8-9 Aralık 2018 AÖL sınav yorumları

AÖL sınav yorumları 2018 yılı için araştırılıyor. Açık lise AÖL sınav soruları yorumları zor muydu kolay mıydı? Sınava giren adaylar yorumların nasıl olduğunu öğrenmek istiyorlar. Açık öğretim lisesi sınavları 8 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde yapılıyor. Sınava giren adaylar heyecanla yorumları araştırıyorlar. Yorumlara bakarak diğer adayların sorulara nasıl cevap verdiklerini öğrenmek ve kendi yanıtları ile karşılaştırma yapmak istiyorlar. AÖL sınav yorumları yapıldıkça haberimiz içerisine eklenecektir. 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda sorulan soru ve cevapların “aol.meb.gov.tr” adresinde yer alacak. Soruların sadece adayların erişimine mi açılacağı yoksa ortak paylaşım mı yapılacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Öte yandan 1. Dönem sınavında sorulan soruların ve cevaplarının 10-16 Aralık tarihlerinde yayımlanacağı düşülüyor. Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gereklidir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle; Alanlılar için: 112 kredi 'ortak', 80 kredi ise 'alan' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi 'ortak', 72 kredi ise 'seçmeli' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz. Açıköğretim sınavı sabahki oturumu saat 9.30’da başlayacak öğlen oturumu ise saat 14.00’de başlayacak. Adayların sınava girerken; Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini (Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Geçici Kimlik Belgesi, Pasaport, veya Sürücü Belgesi herhangi birini ) yanında bulundurmaları gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartını yanında bulundurmaları da yararlarına olacaktır.

AÖL açık lise sınav yorumları araştırılıyor. AÖL sınav soruları yorumları zor muydu kolay mıydı? AÖL sınav yorumları merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, her yıl AÖL sınav tarihlerini açıklıyor. Adaylar heyecanla sınav tarihlerini beklemeye başlıyorlar. Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem sınavları 8 Aralık ve 9 Aralık tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Sınava yoğun bir katılım yaşanıyor. AÖL sınavları 3 oturum şeklinde düzenleniyor. Öğrenciler aldıkları derse göre oturumlara giriyorlar ve belirtilen sürede soruları yanıtlamaya çalışıyorlar. MEB, Açık Öğretim Liseleri (Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi) 2018-1. Dönem sınav yerleri duyurmuştu. Sınava katılacak öğrencilerin sistemden öğrenci numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabileceklerini açıklamıştı. Sınava giren adaylar heyecanla yorumları araştırıyorlar. Yorumlara bakarak diğer adayların sorulara nasıl cevap verdiklerini öğrenmek ve kendi yanıtları ile karşılaştırma yapmak istiyorlar. AÖL sınav yorumları yapıldıkça haberimiz içerisine eklenecektir. 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda sorulan soru ve cevapların “aol.meb.gov.tr” adresinde yer alacak. Soruların sadece adayların erişimine mi açılacağı yoksa ortak paylaşım mı yapılacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Öte yandan 1. Dönem sınavında sorulan soruların ve cevaplarının 10-16 Aralık tarihlerinde yayımlanacağı düşülüyor. Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

AÖL SINAV YORUMLARI

Uğur Kurt: Öyle bir sınavdı ki bazı soruda beş yaşında çocuk, bazı sorularda doktora yapan öğrenci gibi hissettirdin. Teşekkürler #aöl

Dilara Saka: Aöl sıvından çıktığımdan beri kafamı hissetmiyom

Meryem Işık: Bunlar ne biçim sorular böyle aöl?

DAHA ÖNCE YAPILAN YORUMLAR

Havva: Aöl trafik sınavına mı girdim yoksa ehliyet sınavına mı belli değildi ama hallederiz

İrem Nur : Hatalı baskı deyip sınav ertelip sınavda hatalı kağıtları dağıtmak nasıl bir iş ya 6 dersin sınavına girmemiz lâzımken 4 tanesine girdik ne olucak o dersler?? #AÖL

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

AÖL 1. dönem sınavları 8 Aralık Cumartesi sabahı 09:30'da ikinci oturum öğleden sonra 14:30'da ve son oturum 9 Aralık Pazar günü 14:30'da gerçekleştirilecek.

AÇIKÖĞRETİM AÇIK LİSE SINAVI SAAT KAÇTA?

Açıköğretim sınavı sabahki oturumu saat 9.30’da başlayacak öğlen oturumu ise saat 14.00’de başlayacak. Adayların sınava girerken; Sınav Giriş Belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgesini (Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Geçici Kimlik Belgesi, Pasaport, veya Sürücü Belgesi herhangi birini ) yanında bulundurmaları gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartını yanında bulundurmaları da yararlarına olacaktır.

AÇIK LİSE SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖL 1. dönem sınav giriş yerleri aöl.meb.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak. Adaylar AÖL sınav giriş belgesini internet üzerinden sorgulayabilecek. Sınava Giriş Belgeleri “www.aol.meb.gov.tr” resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bu adresten alınacak Sınav Giriş Belgesine ait bilgisayar çıktısı ile sınava girilmelidir.

Sınav Giriş Belgesi fotoğrafsız ise, öğrencinin sınav esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için, sınav öncesinde fotoğrafının sisteme irtibat bürolarınca eklenmesi ve fotoğraflı giriş belgesinin alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin adreslerine herhangi bir sınav evrakı gönderilmemektedir.

Sınav Giriş Belgesindeki bilgiler ile açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Sınav Giriş Belgenizde belirtilen okul ve salonda sınava girmeniz gerektiğini unutmayınız.

Sınav gününden önce sınava gireceğiniz yeri mutlaka görünüz.

Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler:

Mutlaka fotoğraflı Nüfus Cüzdanı , pasaport veya ehliyet belgelerinden biri.

Sistem üzerinden alınan fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi.

Kurşun kalem ve silgi.

Dikkat: Adayların, her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, kulaklık ve benzeri cihazları ile sınava girmeleri yasaktır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER

Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.

Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)

"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi 1992 yılında kurulan uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak lise öğrenimi veren ve bu hizmeti merkezi sistemle yürüten, Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı bünyesinde kurulmuştur. Film Radyo ve televizyonla Eğitim başkanlığı ile Bilgisayar Eğitimi ve Hizmetleri Genel Müdürlüğü 03.04.1998 tarih ve 4359 sayılı kanunla hizmetlerini Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adı altında toplamıştır. Açık Öğretim Lisesi 3 Nisan 1998 tarihinden itibaren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim etkinliklerini devam ettirdi. Açık Öğretim Lisesi halen faaliyetlerini, 14 Eylül 2011 tarih ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ile kurulan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürmektedir.

Açık Öğretim Lisesi program içeriği bakımından örgün eğitimdeki genel liselerin program içerikleriyle aynı olmasına karşın, yapısı ve işleyişi bakımından diğer örgün eğitim kurumlarından farklı, kendine özgü ve merkezi nitelikli bir modeldir. Halen yönetmelik gereği ders geçme ve kredi Sistemine göre mezun vermekte olan Açık Öğretim Lisesinde uzaktan öğretimin temel süreçlerinden yararlanılmaktadır. 2006 yılında tüm okulların 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesi de 4 yıla çıkarılmış ve Yönetmeliği de bu çerçevede yeniden düzenlenerek sistem değiştirilmiştir.

  Bu tarihten itibaren gelişen teknolojiye paralel olarak Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri artık internet üzerinden yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yüz yüze öğretim uygulaması yoktur. Açık Öğretim Lisesinde okutulan ortak ve seçmeli dersler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca örgün öğretime paralel olarak belirlenmiştir. Eğitim TV ve Radyo ile yapılmakta basılı materyallerle desteklenmektedir. Basılı materyaller 81 ilde dağıtım noktası olarak belirlenmiş toplam 548 adet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünekargo yolu ile gönderildiği gibi e-kitap olarak internet üzerinden de yayınlanmaktadır.

2006 yılında tüm liselerineğitim süresinin 4 yıla çıkarılmasıyla birlikte Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrenciler de kademeli olarak 4 yıllık sisteme geçmiş dâhil edilmişlerdir. Örgün eğitim yaşında okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler en erken 4 yıl (8 dönem) sonunda mezun olabilirler. Ancak 18 yaşından gün almış öğrencilerimiz yılda üç dönem sınav hakları olduğundan, 8 dönemi 2,5 yılda tamamlayabilmektedirler.

Açık Öğretim Lisesinde bir öğretim yılı iki dönemden oluşur. Öğrenciler çalışma takviminde belirtilen zamanlarda her dönem (yılda 2 kez) internet üzerinden kayıt yenilemek zorundadır. Bir dönem kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı DONUK, iki dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı SİLİK duruma düşer. SİLİK durumdaki öğrencilerin daha önceki kredileri saklı tutulur ve tekrar kayıt yaptırarak kaldıkları yerden devam edebilirler.