AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Öğrenciler AÖF sınav notu hesaplamak için bu sorunun cevabını merak ediyor. Tüm detaylar haberimizde...

Öğrenciler AÖF sınav notu hesaplamak için bu sorunun cevabını merak ediyor. Tüm detaylar haberimizde... AÖF çan eğrisi nedir? AÖF sınavı ders geçme taktikleri bu sayfada. 2012 – 2013 öğretim yılında tüm bölümler kredili sisteme geçirildi. Bu nedenle çan eğrisi hemen hemen tüm bölümlerde uygulanmaya başlandı. Kredili sistem ile çan eğrisi sistemi de getirilmiş oldu. Çan eğrisi sistemi nedir, not hesabı nasıl yapılır merak edenler için bir yazı hazırladık. Ayrıca geçme baraj notu 35’ten 30’a indirilmişti. Yani ara sınav ve dönem sonu sınavınızın ortalaması 30’un altında ise her şekilde kalıyorsunuz. 30’un üzerinde ise çan eğrisine giriyorsunuz.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

AÖF SINAV YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF ÇAN EĞRİSİ NEDİR?

AÖF'TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.