Meteoroloji Bayram'da Antalya hava durumu nasıl olacak Antalya hava durumu raporu

Antalya bayramda yağışlı bir havanın etkisinde olacak. Meteoroloji Antalya için hava durumu tahminini açıkladı. Bayramın ilk günü iç bögeler dışında güneş var. Ancak bayramın ikinci ve üçüncü günü hava kötü. Antalya için meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmininde yağmur uyarısı var. İşte Antalya 'da bayramda hava nasıl olacak sorusunun yanıtı: Ramazan Bayramı'nda hemen önce insanlar hava durumunu merak etmeye başladı. Akıllara bayramda hava nasıl olacak sorusu geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bayramda havanın nasıl olacağına dair son bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Yağışlar bayramın 1. günü ve 2. günü tüm yurda yayılacak. İşte merak edilen tüm detaylar... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Osmaniye, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Bingöl çevreleri, Antalya’nın kuzey ve batısının iç kesimleri, Burdur’un güney, Adana ve Mersin’in kuzey dağlık kesimleri (Toroslar Mevkii) ile Hatay’ın kıyı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi. Bayramın birinci günü İç Anadolu bölgesi gök gürültülü sağanak yağışın etkisinde olacak. Antalya içinde bayram havası yağmurlu görünüyor. Bayramın ikinci ve üçüncü günü yağışlar tüm yurdu etkileyecek. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre yağmura rağmen hava sıcaklığı 2-3 derece yükselecek. Gökgürültülü sağanak yağışların sel ve su baskınlarına yol açma riski bulunuyor. Bayramdan sonra ise Türkiye aşırı sıcakların etkisi altına girecek. Antalya için meteorolojinin yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmininde yağmur uyarısı var. İşte Antalya 'da bayramda hava nasıl olacak sorusunun yanıtı: Meteorolojinin sitesindeki bayram hava durumu tahmininde yurt genelinde etkili sağanak yağışlar görülüyor. Bayramın birinci günü yağışlar iç bölgelerde görülecek. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi. Prof. Şen, "Bayramın 2., 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 c üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış var. Arife ve 1. gün de batıda yağış yok" mesajını paylaştı.

Antalya hava durumu raporu Meteoroloji Bayram'da Antalya hava durumu nasıl olacak

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı'nda hemen önce insanlar hava durumunu merak etmeye başladı. Akıllara bayramda hava nasıl olacak sorusu geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bayramda havanın nasıl olacağına dair son bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Yağışlar bayramın 1. günü ve 2. günü tüm yurda yayılacak. İşte merak edilen tüm detaylar... 

AREFE GÜNÜ HAVA DURUMU

Yurdun güney doğu kesimlerini yağışlar etkilemeye başlarken güney batı kesimlerde yüksek sıcaklıklar dikkat çekecek.

BAYRAMIN 1. GÜNÜ HAVA DURUMU

Bayramın birinci günü yurdun büyük çoğunluğunu yağışlar etkilerken yer yer sağanaklar yaşanabilir.

BAYRAMIN 2. GÜNÜ HAVA DURUMU

Bayramın ikinci günü sağanak yağışlar yurdun hemen hemen tamamına yayılırken hava sıcaklıkları 30 derece dolaylarında seyredecek.

YEREL YAĞIŞLAR GÖRÜLEBİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Muğla, Osmaniye, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Bingöl çevreleri, Antalya’nın kuzey ve batısının iç kesimleri, Burdur’un güney, Adana ve Mersin’in kuzey dağlık kesimleri (Toroslar Mevkii) ile Hatay’ın kıyı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİR AÇIKLAMADA PROF DR. ORHAN ŞEN'DEN GELDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen'den Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini geldi. Prof. Şen, "Bayramın 2., 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 c üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış var. Arife ve 1. gün de batıda yağış yok" mesajını paylaştı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 2018 yılında 15 Haziran'da başlıyor. 14 Haziran Perşembe bayramın arefesi olacak. Üç gün süren bayram 17 Haziran Pazar günü son bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Arefe günü 14 Haziran Perşembe gününe denk geldiği için Ramazan Bayramı tatilinde uzun bir tatil olmayacak. Bu yüzden  resmi tatil günleri perşembe öğleden sonra ile birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar. Çalışanlar, zaten iki günü hafta sonu olan 3.5 günlük bir tatil olacak.