Annesinin hayatı için 35 kilo verdi

Diyarbakır'da, annesine böbreğini vermek isteyen ancak obez olduğu için kabul edilmeyen Nurullah Akan, 5 ayda 35 kilo vererek Hamdiye Akan'ı hayata bağladı.

Diyarbakır'da yaşayan 38 yaşındaki Hamdiye Akan, kronik böbrek yetmezliği yaşayınca Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Akan'ın her iki böbreğinin de çalışmadığı tespit edildi, nakilin şart olduğu söylendi. 21 yaşındaki oğlu Nurullah annesine böreğini vermek istedi ancak obez olması nedeniyle doktorlar nakli riskli buldu. Bunun üzerine rejim yapmaya karar veren Nurullah Akan, 5 ayda 35 kilo verdi. Nurullah'ın ideal kiloya düşmesinin ardından doktorlar anne ile oğlunu aynı anda ameliyata aldı. Başarılı geçen ameliyatta, Nurullah'ın sol böbreği alınarak annesi Hamdiye Akan'a nakledildi.

127'den 92 kiloya düştü

Sol böbreği alınarak annesine nakledilen Nurullah Akan, "İlk geldiğimde kilodan dolayı olmaz dediler, sonra ben diyete başladım kilo verdim. 5 ayda 127 kilodan 92 kiloya düştüm, direndim ve başardım. Spor yaptım, yemek fazla yemedim, annemin hayatını kurtarmak için azimle direndim. Organ nakli haftasıymış bu hafta, biz de yeni öğrendik, organ nakli hayat kurtaran bir şey ve çok güzel. Annem bana bir can vermişti, bir can da ben anneme verdim. Şimdi çok mutluyum" dedi. Hamdiye Akan ise, "İlk başta istemiyordum sonra mecbur kabul ettim. Babası ben vereceğim dedi, onun şekeri vardı olmadı" şeklinde konuştu.