Annelik hayali gerçek olacak

İşitme engelli sporcu Zeliha Varol, dünya şampiyonasından alacağı ödülle tüp bebek sahibi olmak istiyordu. Tedavisini Prof. Dr. Gökalp Öner'in üstlendiği Varol, “Anne olacağımı hissediyorum” dedi.

DHA

Kayseri'de doğuştan işitme engelli Zeliha Varol, 2011'de tekvando sporuna başladı. Bu alanda kendini geliştirmek için çaba sarf eden Varol, bir yandan 2013'te girdiği tekstil fabrikasında tanıştığı Yunus Varol ile 2015'te evlendi. Bu süreçte fabrika çıkışları salona gidip, tekvando antrenmanları yapan Zeliha Varol, İşitme Engelliler DEAF Olimpik Türkiye Şampiyonası'nda 2017'de 57 kiloda 2'ncilik, 2021'de 62 kiloda 3'üncülük ve 2024'te 57 kiloda 3'üncülük elde etti. Dünya şampiyonasına katılmak için milli takım seçmelerine hazırlanan Varol, alacağı derece sonucu devletin vereceği ödülle tüp bebek sahibi olmak istediğini belirtti. Varol'un, tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner üstlendi. Öner, sporcu çift ile bir araya geldi. Varol çiftinden gerekli sperm ve yumurta örnekleri alındı.

Zeliha Varol, dünya şampiyonasına gidebilmek için milli takım seçmelerine hazırlanıyor.

'ÇOK MUTLUYUM'

Desteği için Dr. Öner'e teşekkür eden Zeliha Varol, "Çok mutluyum. Anne olacağımı hissediyorum. Çocukları görünce anne olmak istiyorum. İkiz çocuk isterdim. Erkek çocuğunu da kız çocuğunu da severim. Ama kısmetimde olursa sağlıklı olsun. Allah bana nasip ederse, sadece bir yavrum olsun istiyorum" dedi. Zeliha'nın eşi işitme engelli hentbol ve futbol oyuncusu Yunus Varol da "Bir bebek sahibi olmak isterim. Bir evladımın olması, benim için her şeyden önemli" diye konuştu. Prof Dr. Gökalp Öner ise "Çiftimizi buradan mutlu göndereceğiz. Yaptığımız incelemelerde yumurta sayısı ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.