Anne inat etti ‘Eymen’ bebek hayata tutundu

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Gülizar Kuyu, hamile olduğunu tesadüfen öğrendi, ancak yapılan kontrollerde bebeğin ‘engelli doğma’ riski ortaya çıktı. Doktorlar, “Kürtaj yapabilirsin” dedi ama Kuyu, Adana’da bir başka doktora gidip, bebekte sorun olmadığını öğrenince doğum yapmaya karar verdi. Sorunlu bir hamilelik dönemi geçiren Kuyu, 5 kez düşük tehlikesi atlattı. Bebek, 29. hafta ‘erken doğum’ yaptı. 1.5 kilo doğan ve ‘Eymen’ adı verilen bebek, küvözde 55 gün süren yaşam savaşını kazanıp, hayata sıkı sıkıya tutundu.

SONER KAN / ADANA

Su tesisatçılığı yapan eşi Rıfat Kuyu ile birlikte çalışan Gülizar Kuyu, bir rahatsızlığı için gittiği Medical Park Tarsus Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde tesadüfen hamile olduğunu öğrendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Erdoğan gözetiminde hamileliğini sürdüren Kuyu’nun yaptırdığı 3’lü testte bebekte engelli olma riski görüldü. Erdoğan, amino sentez önerince Gülizar Kuyu, Mersin’deki bir başka hastaneye gitti.
 
5 KEZ DÜŞÜK TEHLİKESİ ATLATTI
“Çocuğunuzun özürlü doğma ihtimali var. Kürtaj yaptırabilirsiniz” denilen Gülizar Kuyu, bu kez Adana’da bir başka hastaneye giderek, burada muayene oldu. Yapılan testlerde anne karnındaki bebekte herhangi bir soruna rastlanmayınca Kuyu da doğum yapmaya karar verdi.  gitti. Tarsus’a geri dönen Kuyu, Op. Dr. Nihal Erdoğan’ın takibinde doğuma hazırlanmaya başladı. Sorunlu hamilelik geçiren Gülizar Kuyu 5 kez düşük tehlikesi atlattı.
 
55 GÜN KÜVÖZDE KALDI
Hamileliğin 29. haftasına giren Kuyu’nun suyu erken gelince erken doğuma karar verildi. Op. Dr. Erdoğan’ın gerçekleştirdiği operasyonla bir kilo 504 gram olarak dünyaya gelen bebeğe, ailesi de ‘Eymen’ adını verdi. Eymen bebek, solunum sıkıntısı nedeniyle Medical Park Tarsus Hastanesi’nin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde küvöze alındı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları Dr. Ali Tunç ve Dr. Tarık Ersöz yönetiminde tedavisi sürdürülen minik Eymen, 55. gün 2 kilo 212 gram ağırlığa ulaşınca taburcu edildi.
 
HAYATİ TEHLİKE ÇOK YÜKSEK
Minik Eymen’in durumu hakkında bilgi veren Uzman Dr. Ali Tunç ve Uzman Dr. Tarık Ersöz, 30 haftayı doldurmadan dünyaya gelen bebeklerin hayati tehlikelerinin çok yüksek olduğunu, Eymen’in ise zorlu bir tedavi sürecinin ardından hayata tutunduğunu söyledi. Çocuklarını kucaklarına almanın sevincini yaşayan Rıfat-Gülizar Kuyu çifti ise, “Hem hamilelik boyunca, hem de yoğun bakımda geçen son 55 gündür kaygı içindeydik. Ama çok şükür bebeğimiz şimdi sağlıklı” dedi.