Ankara Konya 2018 hızlı tren kaç saat bilet fiyatı ne kadar durak sayısı

Ankara-Konya hızlı tren bilet ücreti ne kadar, nasıl online tren bileti alınır sorularının yanıtları haberimizde. Ankara'dan Konya'ya hızlı trenle gidecek olan bir yolcu ortalama 1 saat 50 dakika boyunca seyahat edecek. Ankara Konya hızlı tren bilet ücreti ise 130. Ankara'dan ilk hızlı tren seferi saati 06.45'de başlıyor. Son sefer ise Ankara'dan 21.40'da. Ankara'dan kalkan tren Sincan ve Polatlı istasyonlarında durmaması durumunda Konya'ya, 1 saat 50 dakikada, bu istasyonlara uğraması durumunda ise 1 saat 55 dakikada Konya'ya ulaşabiliyor. 306 km hat uzunluğuna sahip Ankara-Konya hattında, tren saatte ortalama 167 km hızla yol alıyor.

Ankara Konya hızlı tren kaç saat sürüyor, kaç durak sayısı var sorularının detayları haberimizde. Ankara Konya arasında seyahat eden bir yolcu bilet ücreti olarak tam 35 lira ödeyecek. Ankara Konya seferi seyahat süresi ise ortalama 1 saat 50 dakika. Peki online hızlı tren alma işlemi nasıl oluyor, hızlı tren bilet listesi tcdd.gov.tr adresinde güncellendi.  TRENKART almak istiyorsanız, TCDD'nin yayınladığı listede yer alan bir çok gişeden bunu gerçekleştirebilir, üye kayıt ve paket işlemlerini yapabilirsiniz. Hızlı tren, normal trenlere göre daha hızlı yolculuk etme olanağı sağlayan bir demiryolu aracıdır. Eski sistemle döşenmiş raylarda 200 km/sa, yeni sistemle döşenmiş raylarda 250 km/sa hızla seyahat edebilen trenler olarak adlandırılır. 

ANKARA KONYA HIZLI TREN BİLETLERİ

Ankara'dan kalkan tren Sincan ve Polatlı istasyonlarında durmaması durumunda Konya'ya, 1 saat 50 dakikada, bu istasyonlara uğraması durumunda ise 1 saat 55 dakikada Konya'ya ulaşabiliyor. 306 km hat uzunluğuna sahip Ankara-Konya hattında, tren saatte ortalama 167 km hızla yol alıyor.

TREN KART nereden alınır?

 TRENKART almak istiyorsanız, TCDD'nin yayınladığı listede yer alan bir çok gişeden bunu gerçekleştirebilir, üye kayıt ve paket işlemlerini yapabilirsiniz.

Hızlı tren nedir

Hızlı tren, normal trenlere göre daha hızlı yolculuk etme olanağı sağlayan bir demiryolu aracıdır. Eski sistemle döşenmiş raylarda 200 km/sa, yeni sistemle döşenmiş raylarda 250 km/sa hızla seyahat edebilen trenler olarak adlandırılır. Türkiye’de Ankara-Eskişehir hattında bulunan ve 245 km mesafeyi 1 saat 25 dakikada kateden hızlı tren, Türkiye’nin ilk hızlı trenidir. Türkiye’nin 2. hızlı treni, Ankara-Konya hattındaki 306 km mesafeyi 1,5 saatte kat etmektedir. Fransa’daki TGV, Almanya’daki ICE ve gelişme aşamasındaki Manyetik raylı trenler bu tren türüne örnek gösterilebilir. Şu anda Almanya, Belçika, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Norveç, Portekiz, Rusya, Tayvan, Türkiye saatte minimum 200 km hızın üzerine çıkan trenlerle bu taşımacılığı gerçekleştirmektedir.